Fer que els més petits visquin una experiència bilingüe és possible sense necessitat de viatjar a l’estranger. Els campaments bilingües són l’alternativa perfecta als cursos d’idiomes a l’estranger per a nens.

A més de tots els avantatges que té submergir-se a una experiència internacional, l’avantatge principal que tenen els campaments d’estiu bilingües és la possibilitat d’aprendre anglès mentre es diverteixen mitjançant activitats a l’aire lliure en entorns naturals.

Els nens i adolescents necessiten activitats que els estimulin la ment. És per això que els campaments d’estiu bilingües combinen activitats com gimcanes, senderisme, anar a cavall, natació… L’aprenentatge de l’anglès sol ser molt actiu i es fa un repàs de les principals àrees de l’idioma com la gramàtica, el vocabulari o l’expressió oral i escrita.

L’aprenentatge de l’anglès és constant. Des de primera hora del matí amb l’esmorzar fins a l’hora de dormir, els nens estan en contacte amb l’idioma. A través d’activitats guiades, els participants interactuen amb els professors i la resta d’estudiants, reforçant l’ús de l’idioma.

Les activitats col·lectives són la clau d’aquest tipus d’aprenentatge, reforçant aspectes com la fluïdesa alhora de parlar en públic i despertant l’interès de tots els que participen. Un bon exemple són algunes de les funcions que es realitzen en alguns campaments bilingües com les obres de teatre en anglès, espectacles musicals o talents shows.

Els entorns naturals on es solen desenvolupar aquests campaments són de somni, envoltats de muntanyes i valls com, per exemple, als Pirineus catalans.

Durant les vacances d’estiu és molt important reforçar els coneixements en anglès que s’han adquirit durant el curs. L’ensenyament té més continuïtat i els alumnes senten més interès per l’idioma. Per tant, els campaments d’estiu bilingües o els cursos d’estiu per a joves i nens són les millors opcions per reforçar el seu nivell d’anglès.