El First Certificate és el nivell mínim requerit a l’hora d’optar per un lloc de treball o dur a terme una formació universitària o de post grau. És a dir, el First, que equival al nivell B2, segons les normes establertes pel Marc Comú Europeu de Referència, és el nivell més estandarditzat i demandat. No el tens? Encara que ho pugui semblar, no és missió impossible. Aquí et deixem alguns consells que t’ajudaran a aprovar el First Certificate:

1. Planifica la teva data d’examen i organitza’t.

El més important és marcar-se objectius, especialment tractant-se d’un examen oficial, per tant, el primer és escollir la data de l’examen, pas que pot semblar obvi… però per fixar-la, cal tenir en compte la planificació que vagis a dur a terme per que et doni temps a estudiar detalladament cada part de l’examen.

2. Tingues clars els teus objectius

A més de planificar el teu estudi i plasmar-ho en un horari, també és bo mesurar els teus objectius en el temps, és a dir, marcar-te unes metes raonables que puguis anar complint a mesura que avances en l’estudi. Una bona manera de planificar les teves metes és utilitzar un calendari dividit en objectius i establir quant temps es necessita invertir en l’aprenentatge de cada tema.

3. Tingues molt en compte l’Speaking

L’Speaking és una de les parts més problemàtiques a l’hora de presentar-se al examen del First Certificate. La nostra recomanació és que preparis frases ben estructurades que puguis utilitzar en qualsevol tipus de diàleg i et permetin enllaçar temes, frases i conceptes estudiats prèviament i que donin forma a les expressions vagis a utilitzar.

4. No passis per alt parts del temari

No t’oblidis de tenir en compte cadascuna de les parts que formen l’examen, encara que donis per fet que hi ha àrees lingüístiques que ja et saps de sobres, no passis res per alt, repassa absolutament tot encara que ja t’ho sàpigues, així evitaràs errors menors en el teu examen i reforçaràs aquells que fas de forma inconscient.

5. Practica amb models d’exàmens anteriors

Cerca exercicis que hagin estat present en exàmens anteriors i pràctica sobre ells, d’aquesta manera t’acostumaràs a la dinàmica de Cambridge, valoraràs el teu nivell d’anglès i et sentiràs més còmode a l’hora d’enfrontar-te a l’examen definitiu.

6. Confia en tu mateix

Quan et presentis a l’examen, si estàs preparat no hi ha res del que preocupar-se, actua amb naturalitat, és millor demostrar que es tenen les idees clares que equivocar tractant d’establir un diàleg més complicat del que es necessita. Utilitza frases senzilles i estructurades. Què els nervis no et juguin una mala passada!