Si estàs aprenent un nou idioma, aquí et deixem algunes claus que et seran molt útils per avançar sense perdre el nord:

1. Tenir clars els teus objectius.

Encara que sembli una raó òbvia, si no tens clar per què estàs estudiant un nou idioma, és molt probable que passat un temps, no sentis la motivació necessària per seguir aprenent.

2. De menys a més.

Comença pel més senzill i a mesura que vagis avançant, suma esforços. A l’hora d’aprendre un nou idioma, s’ha de tenir paciència i fer-ho de forma progressiva, voler ser bilingüe en pocs dies és impossible.

3. Fes-te amb un diccionari de butxaca.

Sembla una mica antiquat, però també pot ser via App. Tenir a mà un diccionari és molt útil tant en el teu dia a dia (quan estiguis practicant l’idioma) o quan estàs rebent informació en el llenguatge en qüestió, serà el teu millor aliat.

4. Aprofita el teu entorn.

Segurament al teu voltant, trobaràs impactes que t’ajudaran a introduir l’idioma en la teva vida diària. Escolta, observa o llegeix cada impacte que rebis, ja sigui música, una revista o un anunci, t’ajudarà a interpretar l’idioma en situacions reals.

5. Dialoga.

Mantenir converses en l’idioma que estem aprenent, posa en pràctica tot el que hem estudiat. La conversa ens fa implicar-nos més en la comunicació de l’idioma i ser també receptors d’informació que hem d’entendre, assimilar i respondre.

6. Fes amics.

Conèixer persones natives amb les que relacionar-se, és molt important. Amb ells, podràs expressar-te de forma més oberta, contextualitzar els teus pensaments i aprendre expressions, a més, ells també es poden beneficiar i aprendre la teva llengua també.

7. Repassa en la teva ment.

A més de parlar amb els altres, també és molt útil practicar amb tu mateix, ja que d’aquesta manera, pots construir frases amb els conceptes que estàs aprenent i imaginar en què situacions reals, podries utilitzar-les.

8. Utilitza la tecnologia.

Com ja hem esmentat en alguns dels nostres posts anteriors hi ha nombroses formes d’aprendre una llengua a través de la tecnologia, així com avantatges i inconvenients, dóna’ls un cop d’ull, segur que et convencen.

9. Surt de la teva zona de confort.

Arrisca’t i no tinguis por a equivocar-, estàs aprenent per tant, és normal que t’equivoquis, encara que de vegades d’una mica de por, és una de les millors formes de llançar-te i parlar sense problemes.

10. Apunta’t a classes.

Sempre pots apuntar-te a classes per millorar la faceta de l’idioma que més et costi i així submergir més dins de l’idioma.