Et vas aquestes vacances a l’estranger? Si és així, aprofita-ho! Lingüísticament parlant. Com més es gaudeix d’un destí estranger és com més ens allunyem de les nostres pròpies costums i més ens adaptem a la realitat i als costums del país en què ens trobem. L’estiu també és una bona època per aprendre i no només amb cursos d’idiomes, viatjar és una molt bona idea.

El menjar, les tradicions, la forma de vestir, els horaris i l’idioma són algunes de les característiques que van canviant segons la zona geogràfica en què et trobis, aporten riquesa i caràcter a cada regió i conèixer-les de forma anticipada suposen un plus a l’hora de visitar-les en persona.

Parlant d’idiomes, conèixer almenys les expressions bàsiques del país o localitat en la qual et trobis et serà molt útil a l’hora de moure’t per la ciutat i fer activitats habituals com demanar taula en restaurants, donar les gràcies o demanar informació …

Sortir del país, també és una oportunitat per posar en pràctica els teus coneixements en un altre idioma, ja que si no coneixes l’idioma local, tens l’oportunitat d’aprendre algunes frases senzilles en l’idioma en qüestió i posar-les en pràctica allà.

En el cas que viatgis a un país en el qual es parli una llengua que ja coneixes o que estàs aprenent, posar-lo en pràctica amb els habitants del país, o apuntar-te a un curs d’anglès, et serà molt útil per a repassar els teus coneixements i submergir-te en una experiència lingüística total, especialment si pares atenció a les expressions que escoltes i converses amb les persones locals de la zona.

Si passes les vacances a un lloc on no coneixes en absolut l’idioma, sempre pots intentar-ho amb l’anglès, ja que és l’idioma més internacional que existeix i un codi comú per entendre’ns entre parlants de diferents llengües.

Esforçar-te en anglès o en una altra llengua que estiguis aprenent, especialment fora del nostre país, és molt beneficiós, ja que intentar que els altres comprenguin el que vols dir és un exercici d’speaking i una forma d’esforçar-nos per aconseguir una comunicació efectiva.

Així que ja saps, sigui quin sigui el país al qual et vagis o la llengua que estiguis estudiant, qualsevol excusa és bona per posar en marxa els nostres coneixements lingüístics, aprofitant que les vacances volen i que és una bona manera d’aprendre fora de les aules.