Si et crida l’atenció la cultura britànica, t’agradarà saber aquestes 10 curiositats, que a més de la seva particular varietat de l’anglès defineixen la identitat dels britànics:

1. Els britànics condueixen pel costat esquerre, però no és perquè facin les coses a l’inrevés, d’aquesta manera, eviten les distraccions dels vianants, si, com ho sents, ja que a Londres, els passos de vianants, t’indiquen cap a quina direcció mirar. Seguretat abans que res!

2. Els britànics es donen la mà. Si has estat allà, segur que has volgut saludar algú amb dos petons davant la cara de sorpresa del qual t’estan presentant. Allà una salutació cordial es dóna amb una encaixada de mà, els petons es deixen per a amics íntims o família.

3. Puntualitat infal·lible. Així és, per contra, nosaltres tenim fama de triganers. Si arribes minuts tard a una cita amb una persona anglesa, el més segur és que s’hagi anat o que si t’espera, no estigui de molt bon humor.

4. Fish and xips. El més típic menjar anglès, aquest plat consisteix en peix i patates fregides acompanyats per alguna salsa, si no ho has provat, és una parada obligatòria en qualsevol zona d’Anglaterra.

5. God save the queen! Els britànics són molt patriòtics i la reina és una autèntica institució bolcada des dels seus començaments pel poble anglès, tant és així que si un britànic arriba als 100 anys, rep una carta personalitzada per la mateixa reina.

6. La pluja de Londres. Inspira pel·lícules, cançons, quadres… Però és un malson per als seus habitants, els quals perden una mitjana de 80.000 paraigües a l’any al metro.

7. L’hora del te. Forma part de la tradició anglesa igual que ho fan el Big Ben o els Rolling Stones, els britànics beuen te diàriament, es calcula que consumeixen 165 milions de tasses de te al dia.

8. Els pubs. Si surts de festa a Anglaterra, el més segur és que acabis en un pub, una fusió entre taverna i bar a la qual a més de beure i picar alguna cosa, també són nuclis de reunions socials i diversió.

9. La moda anglesa. Els anglesos vesteixen al seu aire, els és igual l’estació de l’any, les tendències o els seus complexos. Són lliures a l’hora de vestir-se, per això trobem veritables meravelles a ulls dels fashionistes igual que els majors desastres del món.

10. Les curses de cavalls. La tradició segueix intacta, quan comença el bon temps, l’hipòdrom de Royal Ascot, s’omple de la més alta societat britànica i d’altres països i com no, del seu apropiat repertori de cridaners barrets.