T’agradaria passar una temporada a Estats Units? Per això, a més de posar en pràctica el teu ús de l’anglès, has de conèixer part de la seva cultura, ja que en moltes ocasions canvia. Aquí et deixem algunes de les peculiaritats que fan única la cultura americana:

  • Amants de les hamburgueses. Els americans senten fascinació per les hamburgueses, ja sigui per la seva passió per les barbacoes o per el menjar ràpid, però és un aliment que no falta pràcticament en cap dieta nord-americana.
  • Propines sempre. És una descortesia enorme no deixar propina als restaurants, tot i que no és una qüestió legal, està molt mal vist no deixar almenys un 15-20% del preu del compte si el servei ha estat adequat o almenys algun cèntim per denotar que el servei ha estat un desastre.
  • Pànic al número 13. Els investigadors estimen que almenys el 10% de la població d’Estats Units té por al número 13, i encara més si és un divendres 13. A nivell laboral, es calcula que les empreses arriben a perdre milions de dòlars a causa de reunions cancel·lades o absentisme laboral. Molts edificis no tenen planta 13 i molts hotels eviten l’habitació 13, moltes vegades anomenada 12A. Això es deu al fet que els clients supersticiosos no volen allotjar-se en habitacions 13 ni en plantes 13.
  • Hollywood. La indústria cinematogràfica dels Estats Units és la més potent a nivell mundial, és el país que més pel·lícules, sèries de televisió, dibuixos animats… que més produeix del món.
  • Sistema mètric. El sistema per mesurar longituds a Estats Units es basa en la polzada, el peu, la iarda i la milla. I si ens referim a unitats de massa hem de parlar d’unces.
  • TV. Els nord americans també adoren la televisió. Segons un estudi de Nielsen, els nord americans veuen més de cinc hores de televisió tots els dies.
  • Vida universitària. El més comú a EUA és que quan un estudiant comença la Universitat, es trasllada de casa a una residència, un pis d’estudiants o a una de les seves famosíssimes fraternitats.
  • Endolls. Si decideixes anar-te de viatge a Estats Units, recorda portar amb tu un adaptador per poder carregar el mòbil. Els endolls són els de tres clavilles.
  • Farmàcies. Si et fa mal el cap o agafes un refredat, podràs anar al supermercat o a la botiga del teu barri a comprar medicaments genèrics com si d’un altre producte qualsevol es tractés.
  • Hi ha lleis molt molt curioses en alguns dels seus estats, com per exemple, d’acord amb les lleis de l’estat de Kentucky: “Cada persona ha de banyar-se almenys un cop l’any”.