Potser la paraula sitcom et pot sonar estranya, però és un format televisiu que tots gaudim veient. Una sitcom o comèdia de situació és un tipus de sèrie televisiva caracteritzada per desenvolupar-se sempre en els mateixos llocs i amb els mateixos personatges, segur que ja se t’ha vingut alguna al cap com Friends, The Bing Bang Theory, How I met your mother, New Girl, 30Rock… Cert? Ja que és un dels gèneres més comuns i amb més èxit de la televisió americana.

Com segur que ja saps, veure continguts audiovisuals en anglès ajuda a estimular la ment i a acostumar les nostres oïdes a diferents accents. A més, és un mètode fantàstic per aprendre noves expressions en contextos que no coneixies i sobretot a repassar la pronunciació de paraules o frases complicades.

Les sitcoms són sèries amb un format fàcil de seguir amb diàlegs amens i carregats d’humor, per això són el complement perfecte per a les teves classes d’anglès i una forma més de seguir aprenent anglès mentre et relaxes i et diverteixes amb les sèries que més t’agraden.

La pronunciació és la faceta de l’idioma que, a vegades, menys atenció dediquem mentre estudiem anglès. Veure sèries com les sitcoms, en les que ens ensenyen situacions quotidianes, ens fa normalitzar més les expressions que fem servir a diari i a estar més a gust mentre parlem en anglès.

A continuació, et deixem amb alguns dels avantatges de veure sitcoms en anglès:

  • Les sitcoms succeeixen en contextos més realistes si ho comparem amb els llibres de text en anglès. L’anglès que s’escolta és més del dia a dia britànic o americà, és a dir, un vocabulari més “real”.
  • Milloraràs la teva comprensió auditiva ja que escoltaràs una varietat d’accents anglesos diferents.
  • Comprendràs diferents referències culturals (com el sentit de l’humor) que faran que et trobis més connectat al país de referència.
  • Com són continuades al llarg dels anys, seràs capaç d’entendre molt més ràpid noves situacions, personatges o històries. Un altre avantatge de la continuïtat, és que hi ha paraules o frases que es repeteixen molt sovint, el que també facilita la comprensió de la sèrie.
  • Són molt més previsibles que les pel·lícules, per la qual cosa ajuda a entendre més fàcilment la història.
  • Si trobes una sèrie que et fascini, oblidaràs que estàs aprenent anglès!