Aprendre alemany és una bona forma d’obrir-te pas a un futur internacional, però, coneixes bé la seva cultura? Els alemanys tenen moltíssimes peculiaritats, per això, hem fet una selecció de les que més ens criden l’atenció, per que amb un curs d’alemany aprendràs la llengua, però la seva cultura va molt més enllà:

  • Salutacions i presentacions

Quan saludis o et presentin algú d’Alemanya, el més habitual és que t’estengui la mà, els dos petons no estan ben vistos, a no ser que hi hagi molta confiança. Per això, és millor no anticipar-se i donar la mà sempre. No només n’hi ha prou amb aprendre alemany, cal conèixer algunes de les seves costums.

  • Puntualitat alemanya

Aprendre alemany no només tracta del seu idioma, si no dels seus hàbits i tradicions més arrelades. Els alemanys són mundialment coneguts per la seva extrema puntualitat, per això, arribar tard és una falta de respecte i és possible que si arribes 5 minuts tard, la persona amb la qual hagis és possible que no estigui de molt bon humor.

  • Reciclatge

A Alemanya posseeixen una amplia cultura del reciclatge des de fa molt de temps. És una cosa que es porta a terme a totes les llars i per descomptat a totes les institucions públiques. Tant és així que en aeroports o en restaurants de menjar ràpid és possible reciclar.

  • Menjar i beure

La cervesa alemanya és el producte estrella, tant és així que hi ha més de mil tipus diferents al llarg de tot el país. Té la seva pròpia festa a l’octubre, l’Oktoberfest, on s’organitza un impressionant esdeveniment en honor a la cervesa i la tradició germànica. Quant al menjar, el més emblemàtic són les seves salsitxes, amb moltíssima varietat, com per exemple, la “Currywurst” a Berlin, una salsitxa amanida amb Quètxup i curri.

  • Cultura musical

Alemanya té una enorme riquesa musical, especialment en l’àmbit de la música clàssica. És el país on van néixer alguns dels compositors més famosos dels nostres dies com Bach, Beethoven o Wagner.

Aprendre alemany et permetrà submergir-te en la seva cultura a través de l’idioma, però és important conèixer part del seu folklore més tradicional si el que t’estàs plantejant és treballar o estudiar allà.