Utilitzar les frases en anglès correctes a la feina és una tasca essencial, especialment quan es tracta d’organitzar una reunió o “meeting” ja que tots els assistents, parlin l’idioma que parlin, han d’entendre perfectament l’objectiu de la reunió.

És important també aclarir altres punts clau com l’hora, la localització o el codi protocol·lari. Qüestions com la indumentària, el tracte amb els assistents d’altres països… Poden facilitar la negociació en una reunió sense incidents.

Especialment en les companyies internacionals expressar-se a través de frases en anglès correctes a l’hora de dur a terme una reunió pot ser decisiu. Cada vegada és més comú reunir-se a través de videoconferències on cadascuna de les filials de cada país mantenen el contacte utilitzant l’anglès com a idioma comú.

A més de reunions per Skype, les empreses internacionals també opten per fusionar departaments de diferents països i no necessàriament del mateix idioma. Per tant, la convocatòria i assistència a reunions en anglès està a l’ordre del dia.

A vegades, transmetre o rebre informació sobre la convocatòria o l’assistència a una reunió en anglès, ens pot resultar difícil. A continuació, hem seleccionat les frases en anglès que possiblement t‘ajudin a expressar-te amb claredat sense donar lloc a errors:

Asking to meet

 • I would like to make an arrangement to discuss…
 • Would it be possible to meet at your offices to…?
 • How does the 17th sound to you?
 • Is next Tuesday convenient for you?
 • Would Friday suit you?
 • Are you available on the 17th?

Agreeing to meet

 • I’d love to. That would be perfect.
 • Yes, Monday is fine.
 • Yes, the 17th suits us.

Saying a time’s not convenient

 • We are sorry but we have to cancel Monday’s meeting. Could we meet on Tuesday instead?
 • I’m afraid I can’t make it then. I’ll be in a meeting. I’d much prefer Wednesday if that’s alright with you.
 • Unfortunately, due to unforeseen circumstances, I won’t be able to keep our appointment. I apologise for the inconvenience. Would it be possible to arrange another time later in week?

Asking for confirmation

 • Please confirm if this date and time is suitable / convenient for you.

Ara que ja saps com convocar, acceptar la teva assistència, cancel·lar o posposar una reunió i preguntar sobre l’assistència a la mateixa utilitzant les frases en anglès correctes, només cal que les posis en pràctica a la feina quan sigui necessari dur a terme una reunió.