Potser sàpigues dir “Joyeux Noël et Bonne Année” en francès o si el que vols és aprendre alemanyFrohe Weihnachten!“. Sigui com sigui, el Nadal se celebra al voltant de tot el món i de les formes més curioses, encara que a totes les cultures, es tracta de difondre un missatge de pau i amor per sobre de qualsevol tradició nadalenca.

Si no has passat cap Nadal a algun país estranger, el més segur és que treure l’arbre de Nadal, el pessebre i tot el que tingui a veure amb llums i decoració nadalenca, et sembli els més normal del món, però no és així … Sabies que al Japó el dia de nadal mengen pollastre fregit? A continuació t’expliquem algunes de les tradicions nadalenques al voltant del món.

Al Japó, el dia de Nadal es podria dir el “dia del Kentucky Fried Chicken” ja que fa 40 anys, a través d’una campanya publicitària que va fer la marca de pollastre, va assegurar que era el menjar tradicional nadalenc a occident. A dia d’avui, molts japonesos continuen amb la tradició fins i tot arribant a reservar el seu “pollastre de nadal” a la cadena americana.

Hi ha altres tradicions nadalenques més properes al nostre concepte, com els tradicionals “Weihnachtsmarkt” o mercats nadalencs a Alemanya, com el de Nuremberg, que porta des de l’Edat Mitjana oferint un espectacle de cabanes de fusta adornades amb llums i plenes de dolços, amb el seu famós vi calent o les més típiques salsitxes alemanyes artesanals. Aprendre alemany en aquest entorn, és una delícia!

Un pla excepcional si es vol connectar 100% amb el Nadal, no pot ser cap altre que visitar el poble del Pare Noel! Es troba a Rovaniemi, Finlàndia. Situat al Cercle Polar Àrtic, és una impressionant localitat on podràs visitar el museu dedicat a un dels protagonistes del nadal, lliurar la teva carta en persona al mateix Santa Claus o participar en les seves activitats tradicionals com: muntar en trineu, visitar la reserva de rens o anar a la Fira de Nadal.

En altres destinacions com a la República Txeca, en la nit de Nadal, les dones solteres realitzen un ritual per saber si es casaran el proper any. El ritual consisteix a llançar una sabata per sobre de la seva pròpia espatlla d’esquena a la porta de casa seva: si cau amb la punta cap a la porta, estàs de sort!

Conèixer les tradicions d’altres països ens fa canviar de perspectiva. Tant si el teu objectiu és aprendre alemany, anglès o búlgar, quina és la teva tradició preferida?