Quan s’ofereix un servei de cara al públic és molt important saber com dirigir-nos als nostres clients. Per això, al món de l’hostaleria i especialment aquelles persones que exerceixen de cambrers, és necessari dominar el vocabulari en anglès propi de l’ofici.

Tant si estàs treballant de cambrer a un altre país, com si ho estàs fent sense traspassar fronteres, conèixer el vocabulari bàsic en anglès és necessari. Encara que no ho creguis, és possible que en alguna ocasió et trobis amb un client estranger, no necessàriament angloparlant, que segurament tracti de comunicar-se en anglès amb tu.

Saber dir cada cosa pel seu nom, no solament et servirà si ets cambrer, també t’ajudarà a l’hora d’organitzar un esdeveniment o realitzar una comanda: un esmorzar, un dinar o un sopar, i que impliqui convidats estrangers.

A cas creus que aigua amb gas es diu ”gas water”? Estàs molt equivocat, així que segueix llegint. A continuació, trobaràs una selecció del vocabulari en anglès més comú (i més útil) per comunicar-te tant si ets cambrer com si estàs en un entorn d’hostaleria:

Begudes

 • Aigua mineral – Mineral Water
 • Aigua amb gas – Sparkling water
 • Refresc – Soft Drink
 • Cervesa de barril – Draught beer
 • Cervesa d’ampolla – Bottle beer

Persones

 • Cambrer – Waiter
 • Cambrera – Waitress
 • Cambrer de barra – Barman
 • Cuiner – Chef

A la taula

 • Estovalles– Table cloth
 • Cullera – Spoon
 • Forquilla – Fork
 • Ganivet – Knife
 • Joc de cuberts – Setting
 • Pebrer – Pepper pot
 • Saler – Salt cellar
 • Tovalló – Napkin
 • Porta-tovallons – Napkin ring
 • Escuradents – Toothpick
 • Sotagot – Beer mat

A menjar!

 • Menú del dia – Daily menu
 • Plat – Course
 • Plat principal – Main Course
 • Segon plato – Second Course
 • Postre – Dessert
 • Entrant – Starter / Appetizer
 • Menú degustació – Tasting Menu
 • Especialitat del chef – Chef’s special
 • La carta – The menu
 • La carta de vins – The wine list
 • Vi de la casa – House wine

Verbs

 • Demanar – To order
 • Reservar taula – To book a table
 • Parar la taula – To serve
 • Posar aigua – To pour wáter

Otros

 • Fulla de reclamacions – Complaints form
 • El compte – The bill
 • Propina – Tip

El vocabulari en anglès és una de les 4 àrees bàsiques del domini de l’idioma i forma part dels programes d’estudi de tots els nostres cursos d’anglès. Troba el que més s’adapti a tu i resol tots els teus dubtes!