Estem a punt d’acabar l’any i com sempre, toca celebrar-ho! Segurament, a hores d’ara ho tens tot planejat: sopar amb la família o amics, brindar amb xampany i passar-ho bé fins a altes hores de la matinada. Però, sabries expressar tot el que faràs utilitzant frases en anglès?

A continuació, et presentem els 6 tips per a viure un cap d’any èpic i els seus corresponents phrasal verbs amb exemples de frases en anglès per a que gaudeixis de la nit per partida doble:

  1. Posar-se al dia. Segurament, en una nit tan especial, tornaràs a retrobar-te amb familiars, amics i coneguts amb els que no has mantingut precisament el contacte aquests últims mesos. És el moment de retrobar-te amb els teus éssers estimats i posar-se al dia de tot.
Phrasal Verb Significat Exemple
Catch up on something posar-se al dia Christmas is a time to catch up on all those classic films and books in front of a warm log fire.
  1. Les tradicions són les tradicions. A tots ens agrada reviure aquestes dates: retrobaments amb les persones que estimem i gaudir dels menjars en família, els regals i les tradicions nadalenques.
Phrasal Verb Significat Exemple
Come round tornar a succeir, tornar a passar On New Year’s Eve, all my old friends come round to my house for a party.
  1. Començar des de 0. El millor moment per mirar enrere i adonar-se que és hora de començar una altra vegada és a l’hora d’iniciar el nou any. Començar un any ple d’oportunitats, deixant enrere tot allò que ens va frenar durant l’any passat i començar amb bon peu.
Phrasal Verb Significat Exemple
Count down comptar fins a zero The best place to count down to New Year is Times Square.
  1. Focs artificials. Probablement, si durant l’últim minut de l’any estàs a l’exterior, mirant al cel, podràs gaudir dels focs artificials. Molt típics en multitud de països.
Phrasal Verb Significat Exemple
Let off something fer explotar alguna cosa Everyone in our street lets off fireworks at midnight on New Year’s Eve.
  1. Decoració i llums de Nadal. Quan vagis a gaudir de la nit de cap d’any, estiguis on estiguis, estarà decorat de la forma més nadalenca possible, ple de llums de nadal. A més d’un menú com toca i una taula decorada per a la ocasió.
Phrasal Verb Significat Exemple
Light up il·luminar The sky was lit up with fireworks.
  1. Un gran començament! Un començament especial, acaba un any i comença un altre ple d’il·lusió. És el moment de començar amb tot allò que volem fer de cara al nou any.
Phrasal Verb Significat Exemple
Strike up something començar I’m going to strike up a conversation with someone I don’t know at the Christmas office party.