A l’examen del First Certificate, la prova d’Speaking consta de 4 parts. És molt important que et familiaritzis amb el format de l’examen i que controlis acuradament el teu temps.

Avui et donarem consells de com preparar-te per a l’exercici de la part 1 de l’Speaking del First.

SPEAKING – Part 1: Entrevista – 2 minuts

En aquest bloc tindràs una petita conversa amb l’examinador on donaràs informació sobre tu mateix i donaràs la teva opinió sobre diversos temes.

Consells

  • Els examinadors solen seleccionar un conjunt de preguntes sobre el teu dia a dia, experiències personals, educació, oci i entreteniment, mitjans de comunicació, viatges, etc. Pots preparar-te i practicar a casa per estar relaxat i més confiat al començament de l’examen. Prova de gravar-te a casa i a escoltar-te!

An area where you live or used to live: Could you tell me something about the area where you grew up?

Sports: Are you interested in sport?

Leisure: Do you prefer to be outside or inside when you have free time?

Work and study: Do you prefer working on your own or with other people?

Family and friends: Who do you spend your free time with?

Travel and holidays: Do you have any plans for a holiday this year?

Entertainment: Do you like going to the cinema?

Daily life: What’s you favourite day of the week?

  • Escolta atentament el temps verbal de la pregunta. Si la pregunta és sobre el passat, necessitaràs utilitzar temps passats.
  • Moltes preguntes estaran formulades en present preguntant sobre els teus hàbits i costums, per exemple: “Do you use the internet much?” Un ús apropiat d’adverbis de freqüència farà que tinguis una molt bona primera impressió.
  • Els examinadors poden també realitzar una o dues preguntes sobre esperances i ambicions, per exemple: “Where do you see yourself in five years’ time?” “I’d love to be working in America.”. No memoritzis un guió, és millor revisar temps verbals futurs per assegurar-te que dónes respostes variades i precises utilitzant ‘will’ o ‘going to’ i frases com ‘I might…’ ‘I’m planning on’ ‘I really hope to…’,
  • Respondre preguntes sobre experiències és també molt comú. Aquest tipus de preguntes solen utilitzar el present perfect, per exemple: “Have you ever run in a competition?” així que hauràs de respondre en aquest temps verbal: “Yes, I have” / “No, I haven’t.”. Recorda que si parles sobre un temps passat concret, hauràs d’utilitzar aquest past tense:

Yes, I have run in a competition last year . ?

Yes, I have. I ran in a competition last year. ?

  • Encara que no hagis viscut una experiència concreta, pots parlar-ne. Per exemple, explicant que no ho has viscut. El més important és mantenir una conversa, per exemple: “Have you ever taken part in a fun run?” “No, I’m not really into running. But I did raise some money for charity by walking 10 kilometres.”
  • Les respostes àmplies són millors que les respostes curtes. Amplia les teves respostes donant raons, exemples i contrastos, per exemple:

“Do you buy magazines regularly?”

“No I don’t.” ?

“No, I don’t because they are expensive. When I was younger I used to read comics such as Spiderman but now I get information by following blogs.”?

Esperem que aquests consells et serveixin per prepar-te pel First Certificate. Recorda que, des de Merit School pots:

A més, pots consultar més consells de com preparar-te per al First Certificate a: