Si vols estudiar anglès o qualsevol altre idioma a l’estranger, el millor que pots fer és conèixer primer els costums que té el lloc on aniràs a viure. És millor estar preparat abans de ficar la pota un cop allà! Fins i tot, els nostres països veïns tenen costums que potser no coneixes. Sabies que els francesos es saluden amb 3 petons?

Estudiar idiomes a l’estranger et dóna la possibilitat d’obrir la ment i de prendre consciència de que no tots els països són iguals. A continuació, hem elaborat una llista de tradicions i/o curiositats que t’agradarà conèixer si vols passar una temporada a un altre país:

  • Al Japó, xuclar els fideus és de bona educació. És més, si no ho fas pots projectar la idea de que no t’està agradant el menjar, un gest molt descortès.
  • Si viatges a Grècia i veus algú escopir, no t’espantis! Tradicionalment, s’escup per allunyar les males vibracions, especialment quan reben males notícies o volen protegir-se d’energies negatives.
  • Tots tenim una percepció molt artística de França però, sabies que és el país que més premis Nobel de Literatura ha guanyat? Concretament 14 guardons repartits entre l’any 1901 i el 2008.
  • Si us preguntàveu si la pel·lícula “El dia de la marmota” està basada en fets reals, la resposta és si (almenys pel que fa a la marmota). A Pennsylvania, el poble de Punxsatawney es reuneix el 2 de febrer per observar a Phil, la marmota, sortir del seu cau. Si l’animal veu la seva ombra anuncia que hi haurà 6 setmanes més d’hivern. Si no, la primavera ja ha arribat!
  • Afirmar o negar a Bulgària pot semblar-te molt contradictori. És l’únic país del món on es diu si o no amb el cap just a l’inrevés. Diuen no movent el cap de dalt a baix i diuen si girant el cap de costat a costat.
  • El 25 de gener a Escòcia és quan es vesteixen amb els seus vestits regionals: les tradicionals faldilles escoceses de tartan. S’afinen les gaites per celebrar la nit de Burns en commemoració al poeta escocès Robert Burns. Aprèn alguna cançó típica si tens pensat anar a Escòcia a aprendre anglès durant aquestes dates.