Hashtag, follower, profile… són algunes de les paraules en anglès que utilitzem a les Xarxes Socials des de fa anys. Els temps canvien i en qüestió de xarxes, s’ha anat evolucionant d’una forma espectacular durant els últims anys.

Si tens el teu Timeline al dia, t’hauràs adonat que hi ha multitud de noves paraules en anglès que s’utilitzen diàriament en les Xarxes Socials. A continuació, hem seleccionat algunes les més utilitzades i els seus significats:

  1. Influencer. És la paraula en anglès més utilitzada ara mateix. Un influencer és qui representa a una marca a través de contingut a les Xarxes Socials. Solen tindre un carisma especial i un gran nombre de fidels followers.
  1. TrollSón tots aquells perfils falsos creats específicament per provocar odi a les Xarxes Socials a través de comentaris nocius en els posts d’instagramers, YouTubers… Últimament se’ls coneix com “Haters” i la seva única intenció és causar confrontació.
  1. PhotobombAlguna vegada algú s’ha colat a la teva foto inesperadament? D’això tracta aquesta paraula en anglès. Defineix a tota aquella persona que es cola a una foto i el resultat sempre provoca rialles.
  1. Like-Unlike. Així com abans només es podia pressionar el botó de like, cada vegada són més les Xarxes Socials que permeten un altre tipus d’interaccions. L’última a sumar-se va ser Facebook, què opines d’aquesta nova funció?
  1. Millennial. És la generació que va créixer durant el 2.000 i els que van començar amb l’era del Social Media. Un gran grup d’usuaris que utilitzen les noves tecnologies en el seu dia a dia: apps, smartphones... i prefereixen compartir experiències a posseir productes. Estàs dins d’aquest grup? Una de cada quatre persones vives ho són, així que si tens entre 18 i 34 anys, pot ser que ho siguis!
  1. #tb #tbt. Segur que has vist aquests hashtags moltíssimes vegades en el teu timeline, però saps el que signifiquen? #tb és “Throw Back” i s’utilitza quan es publica un post que té a veure amb el passat. En canvi, #tbt és “Throw Back Thursday” s’utilitza quan l’usuari puja una foto del seu passat i és dijous.
  1. Meme. Són els muntatges d’imatges que es viralitzen arran d’un tema d’actualitat i que mantenen el to irònic. Per exemple, quan reps una foto de les Kardashians amb una frase graciosa o els innombrables memes que ha originat Trump… Segur que més d’una vegada has deixat anar una riallada només rebre’ls.
  2. Vlog o Vlogging. Sol ser un vídeo blog on el protagonista grava el seu dia a dia i el mostra a través de plataformes com Youtube amb l’objectiu d’entretenir o d’informar sobre algun tema en concret. Per exemple, és tendència fer Vlogs sobre viatges així s’ensenya el viatge d’una forma original que trasllada, a qui ho està veient, a un lloc i experiència amb un format molt més proper.