Estudiar anglès al Regne Unit és una de les primeres opcions que ens plantegem quan pensem en aprendre anglès a l’estranger. És un dels punts més accessibles i propers i disposa d’institucions educatives i d’ajudes específiques com beques o pràctiques universitàries que faciliten el fet que un gran nombre d’alumnes internacionals vulguin estudiar a Anglaterra.

A continuació, podràs valorar alguns dels pros i els contres que té tant estudiar a una ciutat de UK com a un poble.

Pros d’estudiar anglès a la ciutat:

Les principals ciutats d’Anglaterra ofereixen un gran nombre de possibilitats tant a l’hora de buscar cursos d’anglès, universitats o formació en general, com a l’hora de buscar oportunitats laborals en tots els àmbits i sectors.

Com en qualsevol gran ciutat, si decideixes estudiar anglès al Regne Unit, a més d’aprendre anglès en un entorn de qualitat, podràs gaudir de plans d’oci únics característics d’aquestes ciutats com anar al teatre, mercats espectaculars, botigues, parcs enmig de la ciutat…

Les ciutats estan més globalitzades i fa que siguin més accessibles pel que fa a les comunicacions, els mitjans de transport o l’atenció al client.

Contres d’estudiar anglès en una gran ciutat:

Si ets de parla hispana, has de saber que Anglaterra, especialment a les ciutats, és un dels països on més espanyols i llatins van a la recerca d’oportunitats. Així que és possible que et trobis amb gent que parli el teu idioma, un problema amb fàcil solució: intenta conèixer al màxim nombre de persones de diferents països!

Si vols estudiar anglès al Regne Unit, has de tenir en compte que la inversió econòmica és més gran si et decideixes per estudiar a una ciutat. L’allotjament, la formació i el dia a dia tindrà un preu més elevat.

Les grans ciutats són una mica més caòtiques: trobaràs més trànsit, més aglomeracions… així que si odies l’estrès, millor busca una altra opció.

Ciutats recomanades per estudiar anglès al Regne Unit: Londres, Bristol, Brighton, Cambridge, Oxford…

Pros d’estudiar anglès a un poble:

Les distàncies són més curtes i la vida en general més còmoda, hi ha menys estrès i és més fàcil anar caminant a tot arreu. Tindràs la possibilitat de conèixer altres pobles propers o els pobles de la costa d’Anglaterra, fàcilment.

Al viure en un lloc més petit és més fàcil adaptar-te a la vida d’allà: conèixer a les persones que hi viuen, establir comerços de confiança, bars de sempre…

Els pobles acostumen a estar envoltats de natura, platges i espais a l’aire lliure on passar l’estona fora dels carrers més centrals.

Contres d’estudiar en un poble:

El terreny és més limitat i per això, les oportunitats pel que fa a les ofertes laborals o de formació són més escasses que a una ciutat més gran. A més hi ha una mica més de restriccions a l’hora de disposar del transport públic.

Pobles recomanats per estudiar anglès al Regne Unit: Margate, Canterbury, Haworth…