Les entrevistes de feina en anglès són cada vegada més freqüents en els processos de selecció de les empreses, especialment si són companyies internacionals. Per tant, a l’hora de realitzar una entrevista és millor estar preparat perquè els nervis no et juguin una mala passada.

Un dels punts més importants és prendre-t’ho amb calma. Encara que el teu nivell d’anglès sigui bo, si no et relaxes prèviament pots bloquejar-te durant l’entrevista i no dir tot allò que t’has preparat o que tens en ment dir. A més d’intentar estar el més tranquil possible durant l’entrevista, t’expliquem 7 passos que t’ajudaran a superar una entrevista en anglès, sense complicacions!

  1. Investigar l’empresa: És una tasca essencial, especialment en una entrevista de feina en anglès. Si et pregunten dades referents a l’empresa i no estàs preparat, a més de causar una mala impressió, és possible que tinguis menys capacitat d’improvisació. Investigar una mica abans de presentar-te a una entrevista i preparar-te les dades que et podrien preguntar en anglès és molt important.
  1. Preparar una bona presentació: Com sempre, el primer pas és dir el teu nom i parlar breument sobre la teva experiència laboral (on has treballat, on treballes actualment …), les teves expectatives laborals i alguna dada addicional que afegeixi valor en funció de l’empresa i el lloc de treball al que hagis aplicat.
  1. Preguntes freqüents en anglès: Les entrevistes de feina en anglès no tenen perquè ser sempre iguals, però moltes vegades es repeteixen preguntes del mateix tipus. Per fer-te una idea, pots consultar el nostre article sobre “les 10 preguntes que mai fallen en una entrevista de feina“.
  1. Fortaleses i debilitats: A més de les preguntes, en molts casos, l’entrevistador sol·licita que el candidat realitzi un petit anàlisi de si mateix per aprofundir una mica més en les respostes. En aquest cas, sempre és bo pensar almenys tres virtuts i tres petits defectes que siguin millorables i que estiguem disposats a canviar i preparar-ho en anglès.
  1. Adaptar el teu vocabulari: En funció del lloc de treball, empresa i sector està bé informar-se prèviament dels tecnicismes propis perquè el nostre missatge sigui més consistent i tinguem la capacitat d’entendre tot el que ens diuen.
  1. Ser conseqüents amb el nivell d’anglès: Cal ser realistes amb el nivell d’anglès que es té. Si intentem fer veure que tenim més nivell és possible que fem errors durant l’entrevista en anglès.
  1. Lliurar el teu currículum en anglès: Al final de l’entrevista, lliurar el teu CV en anglès perquè puguin comprovar que tot el que has mencionat és un detall que l’empresa agrairà i valorarà. Serà una nova forma de demostrar el teu domini de l’anglès.