Després d’una Setmana Santa de desconnexió total, recuperar la rutina pot semblar missió impossible. Si t’agrada tenir tot sota control, començar de nou les classes d’idiomes, recuperar el teu horari habitual i fins i tot menjar a l’hora que toca pot ser molt fàcil si t’organitzes correctament.

Deixa de banda agendes, notes adhesives i tot allò que s’amuntegui i que no et deixi pensar amb claredat. La clau és centrar-se i tenir clar què és més important a curt i a llarg termini. És millor construir la casa pels fonaments, no?

Les vacances de Setmana Santa, tenen gust de l’estiu i és que, tot i que encara no faci temps per treure tovalloles i banyadors, és el moment perfecte per gaudir dels teus dies lliures fora de casa i no pensar en les teves obligacions. Per això, la tornada, encara que no ho sembli, sol ser més dura del que pensem.

A continuació, et deixem algunes opcions perquè la crisi post-vacances no interrompi la teva rutina i la teva tornada estigui en sintonia amb lo bé que t’ho has passat aquests dies:

  • Classifica: És millor distingir el prioritari del secundari. Tornar en format multitasking només és possible si tens clar l’ordre dels factors si vols que les teves tasques surtin endavant de forma efectiva.
  • Activitats complementàries: Si a més d’estudiar o treballar, aquesta Setmana Santa has fet una pausa en els teus cursos d’anglès, el gimnàs o alguna altra activitat, el millor és que dediquis almenys una hora al dia en recuperar-les. No tot és treballar!
  • Esquematitza les teves tasques: Per a això, l’ideal és tenir un document (ja sigui digital o en paper) on amb tan sols un cop d’ull, puguis veure la teva planificació de la setmana. Normalment ens trobem amb llistes, apunts, indicacions… fusiona-ho tot i posa-li data, la teva vida serà més fàcil.
  • Organitza les teves classes: Tant si són classes d’idiomes, universitat o col·legi, cal estar al dia amb l’últim trimestre de classes. Segurament tinguis nous horaris, professors o necessitis material escolar extra, anticipa’t!
  • Recupera els teus horaris: Segurament menjar a les 3 o aixecar-te a les 11 del matí ja no és possible. Dormir 8 hores és el que el teu cos necessita per rendir cada dia al màxim, així que encara que et costi un cafè més als matins. Un cop recuperada la son, la rutina serà molt més fàcil.