Si ets dels que escriuen correus electrònics, posts o textos en anglès cada dia, aquest connector et serà de molta ajuda. Es tracta d’una extensió de Chrome que corregeix els teus textos mentre els redactes, si encara no ho has endevinat, parlem de Grammarly.

Segur que més d’una vegada t’has assegut davant de l’ordinador amb la intenció d’escriure un document en anglès sense estar 100% segur de saber si el que s’està escrivint està del tot bé. En aquest cas, una eina de suport, més enllà del conegut Google Translator, sempre és d’utilitat. Grammarly cada dia rep cada dia més descàrregues des de la seva creació en el 2011.

La comunicació digital en anglès s’ha convertit en una qüestió bàsica. No tan sols en temes professionals, si no en la vida d’aquells usuaris que volen posar-se en contacte amb una empresa estrangera o que volen comunicar-se amb algú que parli una llengua diferent, per qualsevol tema com l’estat d’una comanda, una invitació o, fins i tot, la petició d’algun servei. Si ens centrem en les publicacions a les xarxes socials està clar que escriure els textos en anglès correctament és essencial per a ser entès a nivell global.

Tant si el teu nivell d’anglès és molt avançat com si més aviat ets principiant, tenir un assistent que et suggereixi canvis per millorar els teus textos en anglès sempre és de gran ajuda, especialment en aquests moments on dubtem i patim un petit bloqueig davant de la pantalla.

Com funciona? Un cop instal·lat el plugin, monitoritza tot el que estàs escrivint a qualsevol lloc d’internet. D’aquesta manera, aconsella a través de missatges en els diferents documents, correus electrònics… els canvis que es poden realitzar per millorar el text en anglès que s’està redactant, és a dir, la correcció és simultània.

Dins de la saviesa de Grammarly, trobem més de 250 regles gramaticals que abasten pràcticament tot: l’optimització de l’ortografia contextual encarregada de verificar el sentit de les paraules en el seu context i una millora del vocabulari a través del suggeriment de paraules alternatives que aporten una major llegibilitat al text en anglès.

Aquesta extensió, que ja compta amb milions de descàrregues, és l’aliat perfecte per a aquelles persones que escriuen en anglès cada dia. És una eina gratuïta i molt fàcil d’utilitzar tant si ets estudiant, blogger o escriptor professional, ja que s’adapta a les necessitats gramaticals de cada perfil.