Memoritzar vocabulari en anglès, francès o l’idioma que estiguis estudiant és complicat. Si no has trobat la manera que sigui més efectiva per a tu, estàs cansat de repetir “com un lloro” i no aconsegueixes retenir totes les paraules que necessites… para atenció a les recomanacions que et deixem avui!

  1. Associar imatges a paraules. Una imatge val més que mil paraules. Per això associar una paraula amb una foto, un dibuix o amb qualsevol impacte visual diferent a la seva forma escrita, t’ajudarà a recordar els termes que estàs aprenent.
  2. Escriure amb paper i llapis. Si a més de llegir i tractar de memoritzar vocabulari, ho escrius sobre paper aconseguiràs recordar millor les paraules.
  3. Tècniques de memòria. Existeixen moltíssimes tàctiques per memoritzar una llista de vocabulari per temàtica. Una d’elles, és crear una paraula fent servir les inicials de cada terme que anem a memoritzar, per exemple: TRAVEL (Tour, Reservation, Arrival, Vacation, Excursion, Luggage).
  4. Sinònims i antònims. Recordar el sentit oposat de cada vocable és una altra forma de memoritzar vocabulari atenent significat del que estàs aprenent. A més d’aportar més significat, també s’aprenen paraules noves.
  5. Entén i contextualitza les paraules. Aprendre una llista de paraules sense parar a desxifrar el seu significat i com s’utilitzen, no farà més que complicar-te l’estudi. Quan se sap de quina manera utilitzar les paraules som capaços de recordar-les dins i fora del seu context.
  6. Integra les paraules en accions o situacions realistes. Una altra forma molt útil de memoritzar és recordar els termes a partir d’accions i/o situacions on el seu significat estigui present.
  7. Memoritza vocabulari en veu alta. Pronunciar les paraules que volem estudiar en veu alta és una forma de materialitzar la seva forma. Repetint una i altra vegada parlant el que volem estudiar, aconseguirem memoritzar-ho.
  8. Repeticions. És un clàssic! Repetir moltes vegades els termes que volem estudiar, farà que acabis memoritzant el que et proposis.
  9. Espai d’estudi. El teu ambient d’estudi és important: un entorn tranquil i lliure de distraccions faran que memoritzis d’una forma més productiva.
  10. Busca el teu propi sistema! Trobar la forma d’estudiar que sigui més efectiva per a cada un és la millor manera de memoritzar i d’aprendre de l’estudi. Si encara no has trobat el teu propi sistema, posa’t les piles!