A l’Speaking de Cambridge English: PET trobaràs 4 parts. És molt important que et familiaritzis amb el format de l’examen i que controlis acuradament el teu temps.

Avui et donarem consells de com preparar-te per a l’exercici de la part 1 de l’Speaking del Preliminary.

Entrevista – 2 minuts

L’examinador us preguntarà pel vostre nom, cognoms i com lletrejar-los. Us preguntarà també pel vostre treball o estudis, per la formació de l’anglès, per el teu dia a dia i pels teus interessos. En aquesta part no has de parlar amb l’altre candidat. Cada un de vosaltres tindrà 1 minut per a parlar.

Consells bàsics

 • En aquesta part de l’speaking, l’examinador et preguntarà coses com What’s your surname? o Where do you live? És correcte donar respostes curtes a aquest tipus de preguntes. Et deixem alguns exemples de respostes que pots dir sobre tu mateix:

My name’s Julia.

I live in Granollers, a town outside Barcelona.
I was born in 2000.
I’m 17 years old.
I go to a secondary school called Moisés Broggi.

 • Practica lletrejar el teu cognom!
 • Escolta la resposta de la teva parella. Si et pregunta el mateix que al teu company, pots impressionar a l’examinador amb una frase comLike Joan, I also live …’ o ‘I also study English at school.’
 • Per a altres preguntes, hauràs de parlar més i donar respostes més completes. No memoritzis respostes llargues, ja que és possible que no responguis al que t’està pregunant l’examinador. El que sí és aconsellable és aprendre una o dues frases per a parlar sobre temes comuns.
 • Practica parlar sobre les teves aficions i interessos, el que t’agrada i el que no. Practica contestar preguntes senzilles. Pots practicar amb un amic o gravar-te i escoltar-te després. Et deixem alguns exemples de coses que pots dir:

I like … because …
I don’t like … because …
In my free time / After school, I …
My favourite (school subject, actor, pop group, sport) is … because …
In the future, I’d like to … because …

 • Has d’estar preparat a respondre preguntes sobre el teu passat, present i futur. Escolta atentament cada pregunta, ja que si et pregunten sobre el teu passat, has de respondre en temps passat! Aquí tens algunes possibles preguntes amb la seva resposta:
  • Questions about the past: Where did you go for your last holidays? I went to a _________ with my family. We went sightseeing / We sunbathed and a had a good time on the beach, etc.
  • Questions about the present: Tell us about a film you like? I like action films and comedies. I went to see Hacksaw Ridge last weekend. It’s a war drama film about an American medic.
  • Questions about the future: Where do you plan to go for your next holiday? Well, I hope to go to ____ because I love / I want to _____ . // I’m going to go to my parents’ second home in a small village on the coast/in the mountains. We go there every year.
 • Recorda que no hi ha respostes incorrectes, de manera que és millor dir alguna cosa que res. Si necessites temps per pensar, pots dir alguna cosa com:

That’s an interesting/difficult question. Let me think…well…

Esperem que aquests consells et serveixin per prepar-te pel Preliminary. Recorda que, des de Merit School pots:

 • Inscriure’t a un examen de Cambridge, tant si ets alumne de Merit com si no.
 • Inscriure’t al Mock Exam, per valorar si estàs preparat per al examen oficial.

A més, pots consultar més consells de com preparar-te per a l’Speaking del PET a: