A l’Speaking de Cambridge English: PET trobaràs 4 parts. És molt important que et familiaritzis amb el format de l’examen i que controlis acuradament el teu temps.

Avui et donarem consells de com preparar-te per a l’exercici de la part 4 de l’Speaking del Preliminary.

Conversa general – 3 minuts

A la part 4 de l’Speaking del PET, els candidats han de parlar entre si, discutint temes de la part 3. El tema de la fotografia de la part 3 serà el punt de partida per a una conversa sobre el que t’agrada i el que no, les vostres experiències passades, els vostres interessos … Els candidats haureu de ser capaços d’interactuar i donar raons sobre els vostres punts de vista i preferències.

La tasca comença amb l’examinador dient alguna cosa com:

Your photographs showed people doing things at home. Now I’d like you to talk together about the things you have to do at home and the things you like doing at home.

Tractar de mantenir la conversa. Si pareu de parlar, l’examinador us farà una o dues preguntes més sobre el tema, però és millor seguir parlant sense l’ajuda de l’examinador.

 

Consells

  • En aquesta secció, la vostra interacció és tan important com el que es diu. Assegureu d’escoltar-vos l’un a l’altre, respondre al que us demanen i afegir idees pròpies. Mou la teva cadira perquè estiguis cara a cara amb l’altre candidat i no de cara a l’examinador. Això t’ajudarà a mirar a la teva parella i a tenir una conversa més real.
  • Assegureu-vos que tots dos parleu per igual durant tota la conversa.
  • Pots perdre punts si dubtes molt o realitzes pauses llargues. Si la conversa s’atura, fes-li una pregunta a la teva parella. Per exemple: What about you? What do you have to do at home?/ Do you have to wash the dishes? / How do you feel about computer games? Do you agree that teenagers should get money for doing housework?
  • Dóna la teva opinió i tracta d’ampliar la resposta donant una experiència personal. Per exemple: In my experience, washing cars can be great fun. When I was younger I used to…
  • Tracta d’expressar gustos i disgustos de diverses formes. No val només dir I like & I don’t like. En el seu lloc, utilitza expressions com:

I quite like/really enjoy/don’t really like housework because …

I’m not a big fan of/ I’m not very keen on… doing housework because …

I find reading quite boring/interesting/relaxing

I’m (I’m not) very interested in / quite keen on blogging…

  • Parla sobre les teves preferències i explica les raons de les teves respostes. Pots utilitzar algunes d’aquestes útils frases:

I don’t have a strong preference about this because

I don’t feel strongly about living in a big city or the country. That’s because

I’d (wouldn’t) like to live in a big city. The reason is that

I’d rather/prefer to live in the country because

Esperem que aquests consells et serveixin per prepar-te pel Preliminary. Recorda que, des de Merit School pots:

  • Inscriure’t a un examen de Cambridge (https://meritschool.com/ca/examens-de-cambridge/), tant si ets alumne de Merit com si no.
  • Inscriure’t al Mock Exam, per valorar si estàs preparat per al examen oficial.

A més, pots consultar més consells de com preparar-te per a l’Speaking del PET a: