A l’examen PET de Cambridge, la part de l’Speaking té 4 seccions. Aquesta part de l’examen té un pes del 25% de la nota final de l’examen oficial. La prova té una durada de 10-12 minuts. El més habitual és realitzar aquesta prova en parelles, encara que també hi ha la possibilitat de fer la prova entre tres candidats.

Dos examinadors estaran amb tu durant la prova. Tots dos et puntuaran, però només un parlarà amb tu durant l’examen. En algunes parts de l’Speaking parlaràs tu sol i en altres parts hauràs de parlar amb la teva parella. Si no entens alguna pregunta o no saps què és el que has de fer, no dubtis a demanar-li a l’examinador que et repeteixi la pregunta o les instruccions. Per exemple, li pots dir: I’m sorry, could you repeat the question, please?

L’examen té una durada d’uns 10-12 minuts així que assegura’t d’utilitzar bé el poc temps que disposes i demostra als examinadors el bon domini de l’anglès que posseixes i que ets capaç de raonar en anglès sobre coses quotidianes.

Recorda que els examinadors només et puntuaran pel que escolten i no pel que saps, així que tracta de mantenir constant la conversa durant tota la prova i utilitza una gran gamma de vocabulari.

Finalment, sobretot a les parts 2 i 4 de l’Speaking, recorda que has d’involucrar a la teva parella en la conversa i construir una conversa el mes natural i real possible.

Per a que practiquis bé totes les parts de l’Speaking et deixem amb consells molt interessants: