Estem en plena temporada alta, els aeroports aconsegueixen la seva màxima ocupació i els passatgers s’amunteguen a les portes d’embarcament abans d’agafar l’avió que per fi els portarà al seu destí de vacances. Aquest petit caos, que per a molts és el preu a pagar per sortir de casa i gaudir de les vacances, es pot complicar si no saps quines frases en anglès utilitzar a un aeroport estranger, especialment si s’endarrereix el teu vol, si realitzes escala o per si tens la mala sort d’arribar al teu destí sense la teva maleta.

Que et perdin la maleta, pot semblar una idea surrealista però si fem cas a les estadístiques, segons The bagagge Report 2016 es van perdre 23 milions de maletes durant l’any 2015. Si arrodonim, es van perdre una mitjana de 63.000 maletes diàries. Així que si encara no t’ha passat o no vols viure una situació estressant altra vegada, aquí et deixem alguns tips i frases en anglès perquè aconsegueixis sortir de la situació fàcilment.

 1. Keep calm

El primer que cal fer és mantenir la calma i dirigir-se al taulell de la companyia responsable del vol per saber què ha passat i on es troba actualment la maleta. Moltes maletes arriben als seus propietaris en unes 72 hores.

Si estàs a un altre país, hauràs d’utilitzar les frases en anglès més adequades, per facilitar el procés, com per exemple:

 • “Hello, I just landed on the xxx flight from Barcelona and my suitcase is missing. Could you help me find out where it is? Thank you.”
 • Hola, acabo d’aterrar del vol xxx des de Barcelona i la meva maleta no hi és. Podria ajudar-me a saber on és? Gràcies.
 1. Reclamar la pèrdua de la maleta.

Quan hagis localitzat juntament al personal de la companyia on és la teva maleta, el següent pas és omplir els formularis de denúncia per pèrdua d’equipatge que et facilitaran en el propi taulell i informar-te bé dels períodes per reclamar, indemnitzacions… Aquest punt té especial importància per tant hauràs d’utilitzar frases en anglès com:

 • The baggage tag receipt number given to me at check in is: 12345. Could you tell me which form I have to fill out to claim my luggage?
 • El número identificatiu de la meva maleta que em van donar al check in és: 12345. Podries indicar-me quin formulari he d’omplir per reclamar el meu equipatge?
 • Could you inform me of the deadlines for filling in the Baggage Claim form? What documentation do I need to provide?
 • Em pot informar sobre els terminis per omplir el formulari de reclamació d’equipatge? Quina documentació necessito proporcionar?
 1. Si no tens notícies … Insisteix!

Així és, moltes vegades les companyies aèries no arreglen els problemes de pèrdua d’equipatge tan ràpid com ens agradaria. Per tant, no dubtis a insistir per telèfon o per email, encara que de vegades triguin més del compte… Normalment ho acaben solucionat, així que frases en anglès com aquestes et poden ajudar:

 • Could you give me a status update on my luggage lost on Flight XXX March 23rd? My reference number is…
 • Podria informar-me sobre l’estat de la meva maleta perduda en el vol XXX del 23 de març? El meu número de referència és …
 • Could you please tell when the reimbursement for my lost luggage will be made?
 • Si us plau, em podria dir quan es realitzarà el reemborsament per la pèrdua del meu equipatge?