Tens alguna assignatura per setembre? Les convocatòries extraordinàries mai són del gust de ningú, especialment quan els nervis et juguen una mala passada a l’últim moment. Aprovar al mes de setembre és l’última oportunitat i cal aprofitar-la al màxim.

Apuntar-te a classes particulars durant els mesos d’estiu et pot ajudar a preparar les teves assignatures pendents. Però més de la meitat de la feina està fora de les aules. Per això, a continuació, t’expliquem algunes claus que t’ajudaran a sobreviure durant els exàmens de setembre:

 • Repassa del més general al més particular. Tendim a estudiar tema per tema, repassar una vegada el que acabem d’estudiar i seguir per ordre fins al final… Per que l’estudi sigui més efectiu és millor repassar des del principi a mesura que avancem amb el temari. Si no, és més probable que t’oblidis dels primers temes.
 • Elabora un calendari d’objectius. Parlem d’objectius “reals” que siguin possibles, mesurables i que tu mateix puguis quantificar. Carrega les jornades d’estudi de manera què siguin equitatives, així evitarem l’efecte “ho deixo tot per al final” i podràs estudiar sense pressió fins als exàmens de setembre.
 • Innova amb els teus apunts. Quants més elements visuals tinguin els apunts, millor! Es quedaran gravats a la nostra memòria, especialment si estàs reutilitzant els que vas utilitzar durant el curs… utilitza targetes, retoladors, esquemes… canvia de mètode!
 • Crea espai d’estudi. Tenir un espai on estudiar tranquil·lament és essencial. Sigui quin sigui el teu, tracta que estigui ordenat i organitzat, així trobaràs els teus apunts, notes, bolígrafs… ràpidament, sense perdre el temps i sense desesperar.
 • Aliments que et faran estudiar millor. Portar una vida sana és sempre necessari, però és una realitat que, quan estem estudiant, ens cal encara més nutrients extres com:
  • Fruits secs, omega 3 i 6 i vitamina B6 i E.
  • Fruits vermells, maduixes, nabius… són antioxidants naturals.
  • Te verd, relaxant i amb propietats que afavoreixen el funcionament cerebral.
  • Verdures com els espinacs que milloren les capacitats motores.
 • No siguis catastrofista. Que hagis suspès al juny, no vol dir que vagis a suspendre els exàmens de setembre. Si hem estudiat i repassat el temari de les assignatures pendents durant tot l’estiu, el millor és ser optimista i confiar en la feina ben feta.