Escriure en anglès té una doble dificultat ja que, a més de saber com expressar-nos, és de gran importància el poder comunicar-nos: escriure un correu electrònic, fer alguna consulta o fins i tot aplicar a una feina. Per això a continuació, et donem 5 consells per millorar els teus textos en anglès escrit:

  1. Pràctica

Llegir i escriure és molt important. Pot semblar evident però, si no estem en contacte amb el llenguatge escrit, serà més difícil millorar. Llegeix tot el que puguis, i no cal que siguin llibres, pots llegir: revistes, blogs, subtítols de pel·lícules, tot s’hi val! També, anotant tot allò que no entenem per després aclarir-ho, estarem exercitant la nostra comprensió lectora.

  1. Els sinònims són els teus aliats

Quan estem redactant un text tendim a repetir-nos moltíssim, i és que l’anglès escrit, segurament no està a la teva zona de confort. Per donar més dinamisme al text i no acabar fent servir sempre els mateixos recursos, utilitzar sinònims pot ser la teva salvació. Així que si encara no el tens, fes-te amb un diccionari de sinònims!

  1. Adapta’t al tipus de missatge

No és el mateix escriure un correu electrònic que una carta formal. Per això, abans de posar-te a escriure, és important que analitzis el tipus de registre que has d’adoptar a l’hora d’elaborar el teu text, els tipus d’introducció i tancament del missatge, a qui va dirigit, etc… Ja que especialment en situacions formals, cometre errors gramaticals o d’estructura del text poden ser definitius i donar una imatge errònia dels nostres objectius.

  1. “Double check”

Aquest punt també pot semblar lògic, però qui no ha lliurat un text sense haver-ho repassat dues vegades? Ja sigui per presses, per nervis o per ganes de voler acabar a tots ens ha passat. Oblidar per corregir una falta en anglès escrit, ens pot passar més vegades que en la nostra llengua habitual. Per això, donar un repàs general per veure si el text té coherència en conjunt i després repassar l’ortografia, gramàtica i signes de puntuació mai està de més.

  1. Demana opinió

Un cop acabat el text demanar opinió a persones que tinguin un nivell més elevat, t’ajudarà a millorar algunes parts del teu text que potser no havies contemplat. Per això, demana-li al teu professor d’anglès, el teu company bilingüe o a qualsevol que tingui un bon nivell d’anglès com pots millorar el teu escrit i si els sembla correcte. També contrasta fragments del teu text amb altres textos similars t’ajudarà a ampliar la teva visió sobre el tema i, per descomptat, a millorar-lo.