Presentar-se a una entrevista de feina és un fet decisiu en la carrera professional de qualsevol persona. Per això, com més preparat estiguis per enfrontar-te a aquest moment millor ho faràs, especialment si sols posar-te nerviós amb facilitat. Les primeres impressions compten i, si no vols donar una mala impressió, segueix llegint aquests 7 errors que poden malmetre la teva entrevista en anglès:

  1. Falta de puntualitat. Arribar tard, a més de ser un gest de mala educació, pot arruïnar l’entrevista. Si no disposes de temps de marge suficient, no estaràs al corrent de la dinàmica de l’entrevista o d’algun possible canvi, que si es produeix en un context on has de parlar en anglès, és encara més complicat.
  2. Inseguretat. Els nervis et poden jugar una mala passada. Durant una entrevista o dinàmica en anglès cal anar preparat amb antelació amb possibles respostes a preguntes que et puguin fer. Així, enfront a les preguntes que segur que et fan a una entrevista en anglès tindràs una resposta ràpida i que ja t’hauràs estudiat per endavant.
  3. No estar informat sobre l’empresa. Sempre s’ha d’estar al corrent de l’empresa a on apliques: últimes novetats, la seva història, nombre d’empleats… i si a més és en anglès, et recomanem preparar un petit esquema per no deixar res lliure d’interpretació.
  4. No utilitzar el vocabulari apropiat. Cada sector té el seu propi argot i si no coneixes les paraules que s’utilitzen a la teva professió, a més de demostrar que el teu nivell d’anglès no és tan alt com hauria de ser, també és una mostra de poc interès pel lloc de treball. Si, per exemple, treballes al sector de l’hostaleria necessitaràs un vocabulari diferent del que utilitzen al sector sanitari.
  5. Ser prepotent. Els nervis et poden fer semblar insegur, però també tot el contrari… Si per estar en tensió utilitzes poques paraules, estàs més seriós o et costa respondre amb un somriure pots enviar senyals contradictoris al teu entrevistador, que segurament, també estigui pendent del teu llenguatge no verbal.
  6. No preparar un breu “elevator pitch“. O una breu introducció sobre nosaltres mateixos: com som, a què ens hem dedicat, en què estem especialitzats, quines són les nostres aspiracions professionals…
  7. Moure tot el temps. Un altre dels errors més recurrents a causa dels nervis és no ser capaços d’estar quiets i tenir la necessitat contínua d’expressar el que diem amb moviments més exagerats del normal. Per això, si ets una persona nerviosa et recomanem concentrar-te en aquest aspecte.