Segons la RAE, una meta (en el context on utilitzarem la paraula) és una “fi on es dirigeixen les accions o desitjos d’algú”. Però més enllà de la seva definició acadèmica, és un propòsit pel qual ens esforcem, un objectiu (o objectius) que definim i que tenen a veure amb les nostres motivacions internes.

Una meta ha de ser realista, ja que, per exemple, quantes vegades has dit que aquest any t’apuntaràs a un curs d’anglès i després no ho has fet? Cal valorar els nostres objectius i les estratègies per aconseguir-los. Per això, una meta ha de ser concreta, mesurable i que es pugui aconseguir pas a pas. No t’ho creus? Segueix llegint.

Si ens centrem en les nostres metes acadèmiques, és important establir els objectius des del principi. Ara que estem a principi de curs és el moment de fixar tot allò que volem aconseguir durant l’any. El primer pas consisteix en saber què és exactament el que volem i com ho aconseguirem.

Saber la ruta que hem de seguir ens ajudarà a ser més productius i a mostrar-nos més positius amb allò que volem assolir, ja sigui aprovar una assignatura, aprendre idiomes o posar-te en forma sense deixar de ser constants. Segurament, durant l’estiu has deixat de banda algunes de les teves metes. És hora de posar-se les piles abans de començar!

Si els teus objectius són acadèmics, començar organitzant de forma individual les teves assignatures, horaris o temari t’ajudarà a tenir les idees clares. És important marcar-se objectius que siguin realistes. Per exemple, si tens poc temps aquest curs cerca una alternativa que s’ajusti millor a tu. Actualment, hi ha cursos en línia o cursos semipresencials que t’ofereixen la possibilitat de realitzar les assignatures total o parcialment en línia. Una nova forma d’anar a classe sense haver de desplaçar-te.

Com va dir Henry David Thoreau, ” El que aconsegueixes en aconseguir els teus objectius no és tan important com en el que et converteixes en aconseguir els teus objectius”. Si estalviar, posar-te en forma, recuperar un hobby de fa temps són les teves metes d’aquest curs, no desesperis! Amb una bona agenda i una dosis de paciència ho aconseguiràs. Recorda que els teus objectius formen part del teu dia a dia i que, amb treball i constància, el límit està on tu vulguis.