Les reviews o crítiques cada vegada són més presents en el nostre dia a dia, ja sigui en format digital o en la seva versió física en diaris o a qualsevol editorial. Vas a anar al cinema a veure una pel·lícula? Probablement hagis llegit unes quantes crítiques o consultat la seva valoració a FilmAffinity prèviament. O quan compres un producte online, directament les pàgines t’ofereixen la possibilitat de donar la teva opinió i de llegir les crítiques dels altres usuaris.

Però saps en què consisteix una review? Si busques una opinió més global, el més normal és que les crítiques en anglès et donin una visió més propera del que estàs buscant. Si estàs interessat en escriure una review, cal tenir en compte una sèrie de premisses perquè la teva crítica en anglès tingui coherència.

Igual que a la majoria de textos, encara que no és obligatori, la informació es pot dividir en quatre parts. A cada apartat, et plantegem unes preguntes que et poden servir de guia per escriure una review. I també una sèrie d’expressions que pots utilitzar a la teva crítica en anglès!

 • Inform. The review needs to tell people who is in the film or book, who it is by and where or when people can see or go there.

Where did you go? When did you go?

What did you eat/watch/drink/read/do?

 • Describe. Give the reader a sense of what the plot/dish/place/scene is in a few sentences. In a film review you should describe the story, characters and some of the action without retelling the entire story.

What happened?

What did you think about the atmosphere?

 • Analyse. A good review gives an opinion on whether the film is good or not and why. Don’t just say “great”, “boring” or “exciting”. Give examples and reasons for your opinion. Remember to state that this is a review and this is your opinion, and don’t hesitate to repeat it. “‘In my opinion” are very strong words!

What did you think about the restaurant service?

Was the film/book well-constructed?
Is the activity good value for money?

 • Recommend: Finally, the review should tell the reader whether or not to go and see the film / read the book / visit the restaurant. People reading a review want to know about your personal experience, so they can determine if they’d like to see the film or read the book as well.

Why did choose that particular place/book/film?

Would you go back again? Why/why not?

Positive expressions

 • Award-winning
 • Take my advice, see it!
 • A whole-hearted endorsement.
 • A winner
 • For lovers of good food
 • Everything was beautifully presented
 • Book early, it fills up fast!
 • Supreme puddings – we’ll definitely go back again.
 • The food is very moreish
 • I would thoroughly recommend it!

Negative expressions

 • Don’t bother seeing it.
 • We were really disappointed with…
 • There are better places to spend your hard-earned cash than this!
 • It’s not up to scratch.
 • It leaves a lot to be desired!
 • It’s a real waste of money!
 • I’m never going there again!

Perquè la teva crítica sigui més interessant, també és recomanable utilitzar recursos lingüístics per cridar l’atenció: expressions clares i directes i un vocabulari descriptiu que defineixi molt bé el que tractes d’explicar. A més, escrivint crítiques en anglès, estaràs millorant el teu nivell de writing!