Saber idiomes és una eina imprescindible: és la clau per aconseguir nous reptes, explorar el món i trobar oportunitats úniques. Per això, aprendre anglès des de petits és una garantia i un valor afegit dels més demandats avui dia.

Encara que l’educació bilingüe no sigui sempre accessible hi ha altres alternatives que possibiliten l’aprenentatge d’idiomes com l’anglès per a nens: acadèmies, campaments, professors particulars… A continuació, et presentem 10 raons per estudiar idiomes des de petit:

  1. 1. El nens absorbeixen millor els coneixements – Els nens petits són com esponges. Aprenen del seu entorn i, com més aviat comencen a aprendre anglès, més fàcil és per al nen i més temps perduraran els seus coneixements.
  2. Els ajuda a desenvolupar les seves habilitats socials – Com menys edat té un nen, menys prejudicis tindrà. Al estar en contacte amb un altre idioma s’eliminen les barreres mentals, es desenvolupen actituds d’acceptació social i habilitats per a comunicar-se amb gent de diferents països.
  3. Món globalitzat – Amb internet es pot arribar fins a pràcticament qualsevol lloc del món sense moure’t de casa. Aprendre anglès des de petit, t’acosta al món actual i a valorar diferents punts de vista.
  4. Moment de major interès – Cada segon per descobrir és fascinant en la ment dels més petits: tot és nou i crida l’atenció. Per això és el moment d’aprendre idiomes, ja que no hi ha preocupacions ni altres plans que interrompin aquest procés d’aprenentatge .
  5. Aprenen jugant – Hi ha res que li agradi més a un nen que jugar? Aprendre una nova llengua, mentre es realitzen activitats que motivin, diverteixin i estimulin la ment dels més petits, els serveix per interpretar l’aprenentatge com una cosa bona i que els interessa.
  6. Reforcen les seves tècniques d’aprenentatge – Un nen que aprèn anglès o qualsevol altre idioma des de petit està exercint un entrenament mental que, a més d’afavorir a la seva memòria, millora la seva creativitat.
  7. Desenvolupar la seva capacitat comunicativa – No limitar-se a saber una llengua, ajuda des de petits a tenir unes majors habilitats a l’hora de transmetre i rebre coneixements. També desenvolupa capacitats cognitives i lingüístiques, ja que s’aprenen més recursos a l’hora d’expressar-se en el seu idioma o en altres.
  8. Facilita l’aprenentatge d’altres idiomes – Si des d’edats primerenques dominem un idioma és més fàcil aprendre altres en un futur. Ja que, a més de trobar semblances i recursos presents a cada idioma, les persones bilingües solen tenir una mentalitat més oberta a l’hora d’aprendre idiomes nous.
  9. Sense vergonya! – En aquest cas és positiu. Els nens encara no han desenvolupat el seu sentit del ridícul o la seva por al fracàs. Equivocar-se aprenent anglès, barrejar idiomes o dir paraules inventades és el seu assaig de prova i error del que treuen el costat divertit i aprenen sense pressió.
  10. És una garantia de futur – Dominar idiomes és la clau per obrir noves oportunitats que se’ls presentin en un futur, tant laborals com personals, conèixer països o trobar allò que els apassioni.