Tots coneixem la importància de dominar idiomes estrangers, ja que vivim una actualitat globalitzada on el llenguatge universal és l’anglès. És imprescindible dominar-lo i, fins i tot, aprendre idiomes addicionals.

Saber anglès o estudiar un idioma estranger s’ha convertit en la segona assignatura més important, després de les Matemàtiques dins del nostre sistema educatiu. Tant és així que, segons l’última investigació del CIS o Centre d’Investigacions Sociològiques, l’aprenentatge de segones o terceres llengües té més importància que assignatures com Història o Tecnologia.

Segons l’estudi, l’idioma més après pels espanyols és l’anglès amb un 77,9%, com no podia ser d’una altra manera. A més de ser l’idioma més útil del món, és el segon que més s’aprèn després de la llengua materna i el que més es parla en altres països. I tot això sent el tercer idioma més parlat.

L’anglès és la llengua que més importància té dins dels centres d’ensenyament i el que està més valorat a l’hora d’aprendre idiomes i de trobar oportunitats laborals, tant a nivell nacional com internacional.

Seguit de l’anglès hi ha el francès, amb un 11%, sent llengua oficial a més de 30 països. L’idioma franc és el segon amb més presència internacional i forma part del programa d’estudis de moltes institucions educatives. A més, no li podem negar el seu caràcter romàntic que crida l’atenció de molts dels que l’aprenen.

L’alemany és la tercera opció a l’hora d’aprendre idiomes a Espanya (7,8%) i un dels idiomes que estan més en alça al nostre país. Cada any és el que té més demanda a les ofertes d’ocupació de les empreses. L’alemany és un idioma molt valorat en sectors com el tecnològic, financer o a la indústria electrònica, per no dir que és l’idioma de la principal potència econòmica europea.

Amb un menor percentatge, després de l’alemany, trobem l’italià (2,8%), el japonès (2,1%), l’àrab (1,4%), el xinès (1,1%), el rus (1,1%), el romanès i el coreà (0,4%). Aquests últims encapçalen les últimes posicions pel que fa a aprendre idiomes, entre altres factors, per estar considerats especialment difícils de dominar per la seva falta de similituds amb la nostra llengua.

El Portuguès és l’idioma més fàcil d’estudiar, tot i que només ho estudia un 0,7% de la població. Amb un 89% de similitud lèxica, és l’idioma més semblant a l’espanyol i per tant el més senzill de dominar per a qualsevol hispanoparlant.