L’escalfament global, l’explotació del medi ambient i la irresponsabilitat de l’ésser humà són algunes de les causes que provoquen que, dia a dia, hi hagi més espècies afectades o en perill d’extinció. Avui volem informar-te d’algunes dades sobre aquests animals mitjançant el vocabulari en anglès que et mostrem a continuació:

  1. Ós panda – “Panda

L’ós panda es troba segons la UICN en estat vulnerable de conservació. Segons dades de l’ONG WWF, només quedarien uns 2000 exemplars en llibertat. Procedent de la Xina central, els motius de la seva extinció són entre d’altres: la destrucció del seu hàbitat natural, la caça furtiva i la seva dificultat per reproduir-se en captivitat.

  1. Tortuga babaua – “Loggerhead

És la tortuga més comuna del Mediterrani i es troba en perill d’extinció segons la UICN. Al litoral català és la Fundació CRAM qui s’encarrega de recuperar aquesta espècie des de 1996. En els seus 20 anys d’història, han recuperat i reintroduït al seu medi més de 500 tortugues marines. El seu centre, situat al Prat de Llobregat, es pot visitar!

  1. Elefant asiàtic – “Asian elephant

És un altre dels principals afectats en el continent asiàtic, tot i que encara es poden trobar en els boscos tropicals del sud d’Àsia i sobretot als zoos o parcs naturals. Estan en perill a causa de la desforestació del seu hàbitat i per la caça furtiva, especialment per comercialitzar els seus ullals. Actualment, aquesta pràctica és il·legal, tot i que segueix present en el mercat negre.

  1. Linx – “Lynx

És el felí més amenaçat a nivell mundial. El linx ibèric viu als boscos del nostre país, concretament a Andalusia i les Muntanyes de Toledo. Malauradament queden menys de 500 exemplars i la seva principal amenaça és la caça furtiva massiva al segle XX.

  1. Orangutan de Sumatra – “Sumatran Orangutan

Aquest simi que únicament existeix a Borneo i Sumatra, es troba en situació molt crítica per estar considerats enemic dels cultius de les grans indústries d’extracció d’oli de palma. La meitat dels boscos tropicals d’Indonèsia han desaparegut per la mateixa raó, que junt amb la caça furtiva i la venda il·legal d’aquests orangutans com a mascotes, fa que estiguin tremendament amenaçats. Si vols aprofundir sobre el món dels simis, a Catalunya pots visitar la Fundació Mona: un centre de rehabilitació on es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos.

A més d’aquests animals, hi ha una gran quantitat d’animals que estan en perill, com: la tonyina vermella – red tuna, el goril·la de muntanya – mountain gorilla, el jaguar – jaguar, l’ós polar – polar bear, el rinoceront – rhino , el lleopard de les neus – snow leopard, la tortuga llaüt – leatherback turtle, el dofí d’aigua dolça – river dolphins, el ximpanzé – chimpanzee, les balenes – whales i una llarga llista d’animals.

Respectar el medi ambient i continuar amb la vida d’aquests animals depèn, en molts dels casos, de l’actuació de l’ésser humà. Aquest vocabulari en anglès t’ajudarà a informar-te i a ser més conscient del problema. Junts podem posar el nostre granet de sorra.