El fred ha arribat! Encara que més tard que altres anys, podem donar-li la benvinguda a la temporada de tardor-hivern. No només fora de casa ens hem adonat del canvi de temps, sinó que a casa és hora de fer el canvi d’armari. Si encara no ho has fet, t’animem a canviar els bikinis i les xancletes pels abrics i bufandes, però aquesta vegada en anglès.

El vocabulari en anglès relacionat amb la roba sol ser del primer que s’aprèn en un curs d’anglès bàsic. No obstant això, hi ha moltes paraules que passen desapercebudes i donem per apreses quan en realitat no les coneixem. O saps el que és un duffel coat? A continuació, hem seleccionat alguns termes no tan coneguts perquè sàpigues classificar la roba tant en anglès com en català:

Coats and jackets

 • Duffel coat – Abric de llana
 • (Over)coat – Abric
 • Mackintosh – Abric impermeable
 • Raincoat – Impermeable
 • Thick leather jacket – Jaqueta gruixuda de pell
 • Anorak – Anorac
 • Bomber jacket – Jaqueta bomber
 • Fur coat – Abric de pell

Tops and bottoms

 • Cardigan – Càrdigan o jaqueta de punt
 • Waistcoat / Bodywarmer – Armilla / Jaqueta sense mànigues
 • Lumberjack shirt – Camisa de llenyataire
 • Woolly sweater / jumper / pullover – Jersei de llana
 • Lined pants (EEUU) / Trousers (UK) – pantalons folrats
 • Waterproof pants (EEUU) / Trousers (UK) – Pantalons impermeables

Accessories

 • Earmuffs – Orelleres
 • Beret – Boina
 • Waterproof boots – Botes impermeables
 • Gloves / Mittens – Guants
 • Hat – Barret
 • Scarf – Bufanda
 • Ski cap – Barret d’esquí

Underwear

 • Thick tights – Mitges d’hivern
 • Thick winter socks – Mitjons gruixuts d’hivern
 • Thermal long johns – Pantalons tèrmics
 • Thermal long-sleeved t-shirt – Camisa tèrmica de màniga llarga

Ara que ja estàs preparat per a l’hivern, sabries aplicar aquest vocabulari en anglès durant el teu dia a dia? Vestir-se de cap a peus inclou roba, complements, accessoris i, en funció de la temporada, diferents peces que s’adeqüin al clima. Conèixer els termes que s’utilitzen per donar-li nom a cada peça de vestir no és tasca fàcil, encara que existeixen alguns trucs addicionals a les teves classes d’anglès com llegir blogs de moda en anglès, veure pel·lícules en versió original com “The Devil Wears Prada” o desactivar la traducció automàtica del teu ordinador mentre navegues per pàgines de venda de moda online com asos.