Probablement Santa Claus (juntament amb els Reis Mags) sigui un dels personatges que més t’agradin del Nadal. I no ens referim al seu aspecte simpàtic i entranyable, parlem que és l’encarregat de recompensar, a través de regals, les bones accions que hem realitzat al llarg de l’any.

T’has portat bé aquest any? En realitat un regal per Nadal no deixa de ser un símbol més que material. Significa haver fet feliç a algú, tenir una actitud positiva davant la vida i respectar als que ens envolten, entre altres coses.

Però fins a quin punt coneixes a Santa? A continuació et deixem 7 curiositats que et sorprendran sobre aquest personatge tan popular.

  1. Santa Claus o el Pare Noel està basat en el bisbe turc Sant Nicolau, a qui es recorda avui per la seva tasca caritativa per tota Europa durant el segle IV. La llegenda s’ha anat transformant fins a convertir-se en el màgic personatge que avui dia coneixem.
  2. Malgrat que Sant Nicolau va viure al segle IV i la seva tradició contínua fins als nostres dies, no és fins a 1863 quan apareix la imatge de Santa Claus que tenim avui en dia, concretament en una il·lustració de Thomas Nast.
  3. El trineu de Santa tampoc existia en els seus orígens. Explica la llegenda que es desplaçava al voltant del món a cavall. No va ser fins a 1823, quan Clement Moore va escriure al seu poema “Una visita a Sant Nicolau” sobre un Pare Noel que viatjava a trineu empès per rens màgics.
  4. Santa Claus es va popularitzar a partir de 1621 a Nova York quan uns emigrants holandesos el van donar a conèixer. Poc després la tradició que fins a aquest moment era desconeguda va triomfar a tots els Estats Units.
  5. Hi ha la llegenda urbana de què el vestit de Santa Claus és de color vermell a causa d’una campanya publicitària de Coca Cola. En realitat és que, des de principis de segle, ja hi ha referències que el vesteixen de vermell des de molt temps enrere.
  6. Encara que sembli difícil de creure Santa Claus és millenial! O almenys actua com a tal ja que disposa d’una adreça de correu electrònic des de fa més de 15 anys… Així que si vols assegurar la teva carta d’aquest any escriu-li. Això si, tret que sàpigues finlandès, hauràs d’escriure en anglès els teus desitjos.
  7. Vols visitar la casa de Santa? La seva casa es troba a Rovaniemi (Finlàndia). Si no tens la possibilitat d’anar-hi, pots fer-ho de forma virtual a través de la seva pàgina web oficial. A més de tota la informació sobre Santa Claus Village, també pots veure en directe casa seva sempre que vulguis.