La literatura en llengua anglesa és pràcticament infinita i compta amb autèntics referents de tots els temps. Autors que han marcat un abans i un després, un estil literari o fins i tot que han estat la veu d’una generació com: Charles Dickens, Oscar Wilde, Truman Capote o Edgar Allan Poe.

Recuperar clàssics que ja coneixem és un bon mètode per gaudir dels teus llibres en anglès preferits. Obres tan reconegudes com “Romeo and Juliet” ( “Romeu i Julieta”) de William Shakespeare, de la que s’han fet moltes adaptacions, pel·lícules, cançons… O “Murder on the Orient Express” (“Assassinat a l’Orient Express”), una de les novel·les més conegudes d’Agatha Christie.

A continuació, hem elaborat una petita selecció dels llibres en anglès més llegits actualment. Si encara no saps què regalar el dia de reis, no dubtis a regalar algun d’aquests títols. A més de ser un encert, ajudaràs a que la persona que el rebi millori els seus coneixements en anglès.

  • The Lord of the Rings Probablement és la saga èpica de ficció més popular de la literatura anglesa signada per J. R. R. Tolkien (1955). Les vendes ascendeixen a més de 150 milions de còpies venudes. Si ets un apassionat d’aquests llibres, també pots gaudir de “The Hobbit”, un altre èxit de vendes del mateix autor (142 milions de còpies), molt més curt i fàcil de llegir que l’anterior. És una bona opció per a regalar a un lector menys expert, però igual o fins i tot més interessant. També pots gaudir d’aquestes meravelles en format pel·lícula, no et quedaràs indiferent!
  • Harry Potter. Tota la saga màgica escrita per J.K. Rowling és un èxit de vendes, especialment el seu primer lliurament “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (1997). Amb més de 107 milions de lectors, narra la història d’un jove mag que inicia els seus estudis sobre màgia i bruixeria, utilitzant un llenguatge senzill i comprensible. És perfecta per començar a llegir literatura en anglès i, a més, també pots complementar la lectura amb la seva versió cinematogràfica.
  • Alice in Wonderland(1865). Viatja al país de les meravelles amb aquest clàssic ambientat en un món de fantasia, personatges extraordinaris i situacions elaborades amb el punt just de bogeria i intel·ligència. Més de 100 milions de lectors han gaudit ja d’aquest famós relat. Si ja coneixes la pel·lícula, el llibre en anglès t’ajudarà a assimilar conceptes i a millorar el teu nivell.
  • “The Lion, the Witch and the Wardrobe” (1950). Un altre clàssic per a totes les edats: una novel·la de fantasia llegida per més de 85 milions de persones. El seu autor C.S. Lewis narra la història de l’univers màgic de Narnia, un món per descobrir a través d’un armari. També pots gaudir la seva adaptació cinematogràfica.