Un dels propòsits d’any nou que més es repeteix (juntament amb apuntar-se al gimnàs, viatjar més, ser millor persona…) és aprendre idiomes, especialment anglès. Tant per motius personals com a professionals, saber més d’un idioma és una garantia segura ja que, a més d’ampliar les teves barreres comunicatives, té moltíssimes avantatges: augmentar la confiança en un mateix o millorar la presa de decisions.

Aprendre idiomes és un dels teus objectius aquest 2018? El primer pas és trobar el curs que millor s’adapti a tu en tots els sentits: horaris, preus, ubicació… Especialment perquè no suposin una càrrega extra, sinó una motivació. A continuació, podràs llegir un seguit de recomanacions que hem elaborat perquè sàpigues triar un curs d’idiomes que s’adapti 100% al què estàs buscant:

  • Professors titulats. Es uno de los puntos más importantes. El professorat ha de tindre una titulació superior i un títol específic per a l’ensenyament de l’idioma com a llengua estrangera (FLE, CELTA, DELTA. PGCE…). A més de tindre una àmplia experiència professional.
  • Grups reduïts. A no ser que necessitis classes particulars, és essencial que les classes d’idiomes tinguin un nombre limitat d’alumnes. La interacció i la pràctica són la base per assentar els coneixements sobre idiomes i, en grups grans, no s’aconsegueix una dinàmica fluida.
  • Format del curs. És molt important escollir un tipus de curs que es pugui ajustar a la teva rutina, és a dir, que es pugui compaginar durant la setmana sense que sigui una complicació extra a les teves obligacions. Per això hi ha molts tipus de formats en funció de les necessitats de cada un com els cursos intensius, anuals i fins i tot la seva versió en línia, que et permet administrar els continguts a la teva manera des d’on tu prefereixis.
  • Nivell correcte. Abans de matricular-te a qualsevol curs d’idiomes, és molt important saber a quin nivell de l’idioma ens trobem, ja que si el curs no es correspon amb el teu nivell, no podràs avançar de la millor manera. En aquest punt cal ser honestos i no tractar d’anticipar-nos.
  • Metodologia del curs. Els cursos d’idiomes han d’especificar en el seu pla d’estudis com es desenvolupen les classes, quins continguts s’estudiaran, les àrees del llenguatge que es tractaran i sobretot, els exercicis tant teòrics com pràctics que es realitzaran durant les sessions.