A interaccions personals i professionals, les primeres impressions són crucials. Coneixes a algú per primera vegada – podria ser el teu nou responsable, un possible company de pis o un possible client – i, en el moment en què us veieu, es prenen decisions ràpides sobre l’altra persona, inclús abans de posar en pràctica el teu anglès parlat.

La investigació suggereix que el llenguatge corporal té un impacte quatre vegades més gran que qualsevol cosa que puguis dir a una primera reunió. Avui us expliquem 10 consells per causar una bona impressió i aprendre com posar a favor teu aquests judicis instantanis.

 1. Sigues positiu. Si ets optimista de primeres, et veuran com algú obert i amigable.
 2. Revisa la teva postura posant-te de peu, col·locant les espatlles cap enrere i manté el cap alt.
 3. Un somriure és un signe de benvinguda. Mostra una mica de sentit de l’humor i riu (i somriu) quan sigui apropiat.
 4. Contacte visual. Mirar als ulls de la persona amb la que s’està parlant mostra compromís. Un consell que et pot ser útil és comprovar el color d’ulls de la persona que estàs coneixent. No és qüestió de sostenir la mirada de forma agressiva. Si estàs nerviosa, prova el mètode del triangle: mirar primer a un ull, després a un altre i finalment a la boca, i així successivament.
 5. Arqueja les celles. Si de tant en tant arqueges les celles o obres els ulls més del normal, donarà la impressió que estàs interessat en el que t’estan explicant.
 6. Donar la mà. Una encaixada de mans ferma crea una primera impressió memorable. Pots dir “Pleased to meet you” amb confiança i un somriure a la vegada.
 7. Inclina el teu cos cap endavant, demostrarà interès. Això sí, no t’acostis massa!
 8. Descobreix què compartiu. Fes preguntes obertes sobre llibres, pel·lícules o aficions. Tenir interessos comuns crea una bona relació. Exemples de preguntes que pots fer: What did you think of the match last night? Is your family from here? How did you find out about this restaurant? So what do you do?
 9. Utilitza roba adient per a l’ocasió.
 10. Acomiada’t de forma amable: somriu de nou i manteniu contacte visual. Pots dir alguna cosa com “It was a pleasure meeting you.” Si estaves reunit amb un possible client pots dir “Can I give you one of my cards?” o organitzar una segona reunió “I look forward to seeing you at the fair next week.”

I recorda que pots investigar d’antuvi l’empresa o client amb qui t’entrevistaràs buscant a Linkedin o a Google. Avui en dia, és perfectament comprensible fer-ho i et pot proporcionar una base per començar a parlar.

Vocabulari en anglès relacionat amb primeres impressions

 • Snap decisions – Prendre una decisió sense pensar
 • Shake someone’s hand – estrènyer la mà d’algú
 • Firm handshake – encaixada de mans ferma
 • Eye contact – contacte visual
 • Attitude – actitud
 • Posture – postura
 • Sense of humour – sentit de l’humor
 • Laugh – riure
 • Smile – somriure
 • Have something in common – tenir alguna cosa en comú
 • Talking points – punts de conversa