Estudiar a l’estranger, mentre curses el teu grau universitari, és una experiència internacional única i molt valorada a l’hora de buscar feina. A més de demostrar el domini d’altres idiomes, també suposa tenir una actitud aventurera i sense por al canvi. A continuació, t’expliquem algunes recomanacions que et seran d’utilitat si estàs pensant marxar d’Erasmus.

Documentació. Comprova que tens tota la documentació en ordre: DNI, passaport, visats… En alguns països exigeixen alguns requisits extra com, per exemple, que el teu passaport no caduqui en els següents tres mesos. A més, també t’exigiran permisos, visat d’estudiant i altres documents indispensables. Per sort, hi ha agències o fins i tot departaments dins de la teva universitat on t’ajuden amb la gestió de tots els papers i s’asseguren que està tot en ordre amb antelació.

Anticipa’t (tot el que puguis). Especialment amb l’allotjament. Trobar un pis o una residència on quedar-te és pràcticament el primer assumpte que hauràs de resoldre abans d’anar-te’n. En el cas d’anar a una residència d’estudiants, el més fàcil és matricular-te abans i deixar reservada la teva plaça durant els mesos que et quedaràs.

La teva opció és compartir pis? El més recomanable és anar al país amb almenys una setmana d’antelació per poder visitar els apartaments en persona, conèixer als teus nous roomies i, en definitiva, deixar tot a punt per començar les classes i la teva experiència Erasmus sense preocupacions extra.

Obre la teva ment. És molt important estar preparat per al canvi. Cada país és una cultura diferent i, encara que no marxis molt lluny, els costums i tradicions de cada país del món canvien. Per exemple a alguns llocs de Llatinoamèrica es saluda només amb un petó a la galta, mentre a altres com Rússia, es donen tres petons. Per això, és interessant fer una petita investigació prèvia o, si es té l’oportunitat, parlar amb algú d’aquest determinat lloc perquè t’expliqui com és la personalitat de la ciutat i què és el que s’ha de tenir en compte.

Apunta’t a un intensiu d’idiomes. Si marxes d’Erasmus cal saber idiomes. És important apuntar-se a algun curs els mesos previs a marxar. L’opció que mai falla és realitzar un curs intensiu d’anglès, ja que és l’idioma base del món.

Investiga per Xarxes Socials. Si vols estar en contacte amb persones que vagin o que estiguin en aquest moment estudiant al mateix lloc on marxis d’Erasmus, és molt útil unir-se a grups de Facebook d’espanyols d’Erasmus com d’estudiants de tot el món. Si ho necessites, posa’t en contacte i gaudeix d’una experiència única!