Avui és dilluns de Carnaval! Segurament aquest cap de setmana hauràs pogut gaudir d’aquesta especial festa, i és que Carnestoltes no són només disfresses, si no tradició, colorit i bones vibracions. Tant és així que se celebra pràcticament a tot el món. Coneixes com se celebra Carnestoltes a altres països?

Si has estat a altres països durant aquestes dates o si tens la intenció de viatjar, a més d’anar preparat amb l’idioma, hauràs d’informar-te d’algunes de les tradicions més importants. No és el mateix passar carnestoltes a les Palmes que a Venècia.

 • Brasil és el país on se celebra el Carnestoltes més gran del món. A ritme de samba, ciutats com Rio de Janeiro, Salvador de Bahia o Sao Paulo, s’omplen de llum i de milers de desfilades de ball que transiten els carrers d’aquestes ciutats amb estudiades coreografies i espectaculars indumentàries.
 • Venècia ens mostra la variant més elegant i antiga de la festa. Carnestoltes és un dels principals atractius de la ciutat, on durant dotze dies una successió de desfilades i balls de màscares construeixen aquesta bella tradició coneguda mundialment.
 • Niça es converteix en la ciutat de l’espectacle, les seves elaboradíssimes amb disfresses, carrosses, capgrossos, desfilades, músics, grups de dansa… inunden els carrers oferint un espectacle únic, al costat de les seves conegudes batalles de flors que omplen la ciutat d’un encant especial que només succeeix per Carnestoltes.

Viu un Carnaval especial tant si et quedes com si tens pensat viatjar. A continuació, et presentem 10 phrasal verbs que necessites saber per viure un Carnaval internacional

 • Dress up

Significat: disfressar-se

Exemple: What are you dressing up as this year for Carnival?

 • Squeeze through

Significat: apinyar-se mentre s’avança

Exemple: We managed to squeeze through the crowd and get to the bar.

 • Get down to

Significat: posar-se a ballar

Exemple: Get down to those Caribbean sounds! It’s great music!

 • Party on

Significat: passar-ho bé

Ejemplo: We partied on to the Samba music till way past midnight.

 • Head on down

Significat: anar ara mateix

Exemple: Don’t miss out! Head on down to the Notting Hill Carnival if you want some party fun!

 • Wave at

Significat: saludar

Exemple: We waved at the floats as they went by in the parade.

 •  Queue up

Significat: fer cua.

Exemple: We queued up for a ride on the rollercoaster at the funfair.

 •  Join in

Significat: unir-se

Exemple: We joined in with the street dancers at the Mardi Gras parade.

 • Block off

Significat: bloquejar

Exemple: During the Rio street parties, some streets can be blocked off without notice.

 • Pump out

Significat: sonar molt fort

Exemple: The music bands and sound systems are pumping out really loud calypso and reggae music.