Conviure amb una mascota (pet) és una experiència molt especial, sobretot per a aquelles persones que comparteixen amb il·lusió la seva vida (i la seva llar) amb un altre ésser viu. Com hem escoltat tantes vegades, és el més semblant a tenir un fill.

Hi ha animals de tota mena, però especialment pel que fa a mascotes, sempre tenim al cap les mateixes espècies: gats, gossos, peixos… Molts d’ells protagonistes de les seves llars i d’històries tan curioses com la de “Pesesín” l’estiu passat. El cas viral d’un peix de fira que va ser cuidat per una comunitat sencera de veïns fins a la tornada de la seva propietària “anònima” fins al moment.

A més dels animals de companyia més típics, també hi ha molts altres no aptes per a tots els públics. Aranyes, fures, serps o sargantanes, també formen part de la família a moltes llars. Sabries nomenar aquests animals domèstics en anglès? A continuació, hem seleccionat una mostra de vocabulari de mascotes en anglès més o menys comunes, amb quina et quedaries?

 • Bird – Ocell
 • Cat – Gat
 • Chameleon – Camaleó
 • Dog – Gos
 • Donkey – Ruc
 • Duck – Ànec
 • Ferret – Fura
 • Fish – Peix
 • Frog – Granota
 • Hamster – Hàmster
 • Hedgehog – Eriçó
 • Horse – Cavall
 • Iguana – Iguana
 • Lizard – Sargantana
 • Mice – Ratolí
 • Monkey – Mico
 • Owls – Mussol
 • Pig – Porc
 • Pigeon – Colom
 • Rabbit – Conill
 • Rat – Rata
 • Scorpion – Escorpí
 • Sheep – Ovella
 • Snake – Serp
 • Spider – Aranya
 • Squirrel – Esquirol
 • Toad – Gripau
 • Turtle – Tortuga
 • Vietnamese pig – Porc Vietnamita

Si aconsegueixes recordar dels noms de la majoria d’aquests animals domèstics en anglès, possiblement siguis amant dels animals i siguis conscient que una mascota, com qualsevol altre ésser viu, no és un entreteniment. El respecte i protecció d’aquests animals, ha de ser un tema clau a l’hora de tenir un animal a casa.

Per moda, avorriment o fins i tot per curiositat, cada any milers de persones adquireixen animals que després no són capaços de cuidar i decideixen prescindir-ne, en la majoria dels casos, mitjançant l’abandonament. Per sort en els últims anys, s’ha començat a fer front a aquest trist problema i, a més d’endurir les lleis que protegeixen els animals, també s’estan duent a terme importants accions d’acollida i adopció d’animals per part de les protectores d’animals. Respectar, cuidar i protegir a tots i cada un dels animals està a les nostres mans.