Els Premis Oscar compleixen 90 edicions. El diumenge passat vam poder veure com la 90ª Edició dels Oscars era de nou una cita ineludible amb el cinema internacional. Una nit plena de somnis, il·lusió i molt talent.

Al llarg d’aquests 90 anys hem viscut i reviscut pel·lícules tan icòniques com Gladiator, The Apartment o Cabaret. I, per descomptat, cites cinematogràfiques inoblidables com “I’ll make you an offer you can’t refuse” ( “Li faré una oferta que no podrà rebutjar”) de Vito Corleone, que ja formen part de la memòria col·lectiva de l’últim segle. Per això, hem seleccionat algunes de les nostres pel·lícules preferides dels Oscar de parla anglesa, amb algunes de les seves cites més memorables. Quines són les teves?

Titanic (1997)

És la pel·lícula més premiada de la història amb 14 nominacions i 11 premis Oscar (com Ben-Hur a l’any 1959). Va ser la història d’amor capaç d’emocionar a tota una generació.

“You jump, I jump remember? I can’t turn away without knowing you’ll be all right… That’s all that I want.” (Jack)

“Si tu saltes, jo salto, recordes? No puc marxar sense saber que estaràs bé… Això és tot el que vull. “(Jack)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

El senyor dels anells va fer ple al 2003 amb la seva entrega El retorn del Rei. No només va batre un rècord de guardons, sinó que va ser premiada per totes i cadascuna de les seves 11 nominacions.

“This day does not belong to one man but to all. Let us together rebuild this world that we may share in the days of peace.” (Aragorn)

“Aquest dia no pertany a un sol home, sinó a tots. Entre tots, reconstruïm aquest món, per compartir-ho en temps de pau.” (Aragorn)

Gone with the Wind (1939)

L’adaptació cinematogràfica d’Allò que el vent s’endugué va tenir 13 nominacions, encara que no només va ser guanyadora de 10 Premis Oscar. Va marcar un precedent a la 12ª edició de la gala en ser la primera pel·lícula a color a guanyar l’Oscar dins de la categoria de millor pel·lícula.

“If I have to lie, steal, cheat or kill. As God is my witness, I’ll never be hungry again.” (Scarlet O´Hara).

“Encara que hagi de matar, enganyar o robar, a Déu poso per testimoni que mai tornaré a passar gana.” (Escarlata O’Hara).

Forrest Gump (1994)

Gairebé batent un rècord amb 13 nominacions, aquesta pel·lícula que ensenya valors tan importants com la tolerància, el respecte i l’amor va commoure al món sencer l’any de la seva estrena, sent la segona pel·lícula més taquillera a Nord Amèrica i guanyant 6 estatuetes en els Oscars.

“My momma always said, “Life was like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” (Forrest Gump)

“La meva mare sempre deia: La vida és com una caixa de bombons. Mai saps el que et tocarà”. (Forrest Gump)

La la land (2016)

Va ser la pel·lícula més guardonada durant la passada edició. Aquesta meravellosa obra musical de Damien Chazelle ens va fer somiar al ritme de City of stars i va ser nominada 14 vegades, posicionant-se en el més alt, i guardonada amb 6 Premis Oscar.

“Here’s to the ones who dream, foolish as they may seem. Here’s to the hearts that ache; here’s to the mess we make.” (Mia)

“Per a tots els somiadors, ximples sense remei, pels cors que sofreixen, pel caos que provoquem.” (Mia)