Aquesta matinada donem la benvinguda a una nova estació. L’equinocci primaveral comença i, amb nosaltres, tot l’hemisferi nord del planeta dona la benvinguda a l’estació prèvia a l’estiu, la primavera.

Hi ha moltes expressions i paraules que tenen a veure amb aquesta estació. Segur que has utilitzat frases com “la primavera la sang altera” o “a l’abril aigües mil”. Són frases populars que tenen molt a veure amb el component cultural o social de cada lloc, ja que la primavera es relaciona amb el renéixer, l’amor i el canvi, no només d’estació, sinó de cicle vital.

A més de les expressions més típiques, també hi ha una sèrie de paraules relacionades directament amb la primavera, ja que el paisatge, la temperatura i fins i tot els nostres hàbits diaris canvien. A continuació, trobaràs una selecció de vocabulari relacionat amb la primavera en anglès:

 • Awakening – el despertar
 • To bloom – florir
 • Blossom – flor
 • Butterfly – papallona
 • Caterpillar – eruga
 • Cheery – alegre
 • Cloudless – sense núvols
 • To Drizzle – plovisquejar
 • Grass – gespa
 • Floral – floral / florejat
 • Rain – pluja
 • To rain – ploure
 • Rainy – plujós
 • Rainbow – arc de Sant Martí
 • Refreshing – refrescant
 • Seasonal – estacional
 • Spring – primavera
 • Umbrella – paraigua

Expressions en anglès relacionades amb la primavera:

Spring fever – febre primaveral.

Aquesta expressió pot fer referència a dues coses: la primera és la inquietud o emoció que se sent per l’arribada de la primavera, i la segona el que coneixem com a “astènia primaveral” o cansament/somni que senten algunes persones al començament d’aquesta estació.

It feels like spring fever. “La primavera la sang altera”.

Spring to life – tornar a la vida / ressuscitar.

I’m not one of those people who just springs to life when the alarm goes off—I need to start my day with a lot of coffee. – No sóc una d’aquelles persones que simplement torna a la vida quan sona l’alarma. Necessito començar el dia amb un munt de cafè.

The Spring Equinox – Equinocci de primavera

The spring equinox signifies the start of the spring season. – L’equinocci de primavera significa el començament de l’estació primaveral

Spring Break – Vacances de primavera

We are going to spend a week on the beach in Mexico for a spring break. – Anirem a passar una setmana a la platja de Mèxic a les vacances de primavera.

Aquest vocabulari i expressions sobre la primavera en anglès són un bàsic per a aquesta temporada. Aprèn més vocabulari, gramàtica i molt més al nostre bloc on, a més de les últimes novetats de Merit School, trobaràs la secció “Aprendre anglès“, amb la qual podràs llegir totes les notícies relacionades amb l’idioma.