No saps com millorar el teu nivell d’anglès pel teu compte? A més de les classes i l’estudi personal de cadascú, hi ha moltes formes d’estar en contacte amb l’idioma i, per tant, millorar el nivell mentre es realitzen activitats en anglès que no necessàriament tenen relació amb estar dins d’una aula.

A continuació et proposem 8 maneres de practicar anglès de forma alternativa:

  1. Desactiva subtítols. Pel·lícules, sèries, vídeos de Youtube… Comença a consumir el teu contingut audiovisual favorit en versió original. D’aquesta manera t’esforçaràs a escoltar i interpretar cada frase fent un gran exercici de comprensió.
  2. Llegeix en veu alta. Escull un text en anglès que vagi acord al teu nivell i llegeix-lo en veu alta. Pot ser una notícia, un guió de teatre, un fragment d’un llibre… A més, si et graves i t’escoltes a tu mateix, també identificaràs les parts en què has de millorar.
  3. Apunta’t a activitats en anglès que siguin interessants per tu. Fes un curs online en anglès, vés al teatre, uneix-te a un club de lectura… En funció dels teus gustos, segur que trobes activitats que t’agradin per fer sol o en companyia.
  4. Practica amb embarbussaments. Els embarbussaments en anglès són una forma divertida de millorar la teva dicció i pronunciació en anglès.
  5. Canta en anglès. Les teves cançons preferides en anglès poden ser també les teves aliades. Investiga les lletres i el seu significat i posa’t a cantar els teus temes favorits. Hi ha infinitat de cançons en anglès i de més o menys complicació. Les teves habilitats com a cantant ja és un altre tema…
  6. Frases o expressions populars en anglès. Cada idioma és un món i els refranys o dites populars aporten matisos i característiques pròpies de la zona on es parla en aquesta llengua. Per això conèixer-los i utilitzar-los t’aportarà una riquesa lingüística extra.
  7. Aprofita els teus viatges a l’estranger. Quan viatges, posa’t a prova en altres països. Encara que no siguin de parla anglesa, intenta comunicar-te en anglès i desfés-te de la teva llengua per uns dies. A la tornada segur que hauràs fet un bon repàs dels teus coneixements en anglès.
  8. Storytelling. Aquesta activitat en anglès consisteix a narrar una història en primera persona sobre un tema que sigui cridaner i que interessi als interlocutors. És una bona manera d’ordenar les teves idees per escrit abans de posar en pràctica les teves habilitats d’expressió.