A l’abril aigües mil! Tot i que ja vam tenir un març passat per aigua, aquest mes, segons aquesta dita popular, és el mes més plujós de l’any. T’agraden els dies de pluja? Gaudir d’una tarda de pluja a casa amb Netflix o la teva pel·lícula preferida és un bon pla, tot i que, si ho combines amb bona companyia i un paraigua, la pluja primaveral no t’enxamparà desprevingut en cap pla que et proposis.

Una tempesta, un dia gris, una calamarsada … La pluja es presenta en diferents formats, gairebé tants com fenòmens meteorològics. i és que no és el mateix una tempesta elèctrica que un monsó tropical. Per això conèixer la terminologia correcta en anglès és un repte que et proposem avui.

En altres països la pluja és pràcticament constant, com a Anglaterra, que en les seves zones més plujoses pot arribar a ploure al voltant de 170 dies… Cal estar preparat! I encara que ja coneguis algunes frases en anglès per dies de pluja, avui us portem un vocabulari en anglès amb el qual seràs capaç d’identificar molts termes relacionats directament amb aquest fenomen i d’altres que segur que et criden l’atenció:

 • Bolt of lightning: raig
 • Breeze: brisa
 • Blizzard: tempesta de neu
 • Cloud: núvol
 • Cloudburst: xàfec
 • Cloud seeding: pluja artificial
 • Deluge: diluvi
 • Drought: sequera
 • Downpour: aiguat
 • Drizzle / shower: plugim
 • Drop: gota
 • Gloomy: ombrívol, encapotat
 • Flood: inundació
 • Flurry: ràfega
 • Fog: boira
 • Frost: gelada
 • Hailstones: calamarsa
 • Haze: boira
 • Ice: gel
 • Lightning: llampec
 • Monsoon: monsó
 • Mist: boira
 • Mud: fang
 • Overcast: encapotat, cobert
 • Precipitation: precipitació
 • Rainbow: arc de sant Martí
 • Rain: pluja
 • Snow: neu
 • Sleet: aiguaneu
 • Slush: neu fosa
 • Storm: tempesta
 • Thunder: tro
 • Thunderstorm: tempesta elèctrica
 • To poor down: ploure a bots i barrals
 • Umbrella: paraigua
 • Windscreen wiper: eixugaparabrises
 • Waterproof boots: botes d’aigua

Si, a més d’aquest vocabulari en anglès relacionat amb la pluja, estàs interessat en aprendre paraules d’altres temàtiques, visita la secció “Aprendre anglès” al nostre blog on, a més, trobaràs tips, gramàtica i molt contingut més que, a més d’entretenir-te una estona, t’ajudarà a millorar el teu nivell d’anglès.

No saps quin nivell d’anglès tens? Per millorar el teu anglès, el primer pas és conèixer el teu nivell actual. Per això et convidem a fer la nostra prova de nivell online: és gratuïta i t’indica en quin nivell estàs segons el MCER. Si ho prefereixes, també pots passar-te per qualsevol dels nostres centres d’idiomes, on podràs fer la prova de forma presencial.