Llegir és un gran exercici per millorar el teu nivell d’anglès. Per tant, sí! Aprendre anglès llegint és possible mentre serveixi per complementar els coneixements previs, i reforçar habilitats lingüístiques com el reading, la gramàtica o conèixer noves expressions/vocabulari d’un determinat tema.

Al post d’avui et donem uns tips perquè aconsegueixis millorar a través dels llibres i agafar impuls per augmentar el teu nivell d’anglès:

No t’anticipis: Tria llibres o textos que siguin adequats al teu nivell. D’aquesta manera podràs anar millorant de forma progressiva i assentant els teus coneixements. Els llibres de Harry Potter són una bona opció per començar si tens un nivell intermedi, especialment els primers: “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” o “Harry Potter and the Chamber of Secrets”.

Repeteix en veu alta: Després de llegir i entendre un fragment de text, és recomanable repetir-lo en veu alta tot seguit. Així adquiriràs més destresa no només al reading, sinó també al speaking.

Comença per allò conegut: Si és la primera vegada que llegeixes un llibre en anglès de certa complicació, opta per un que ja t’hagis llegit prèviament en el teu idioma. D’aquesta manera, sabent per endevant l’argument i les característiques principals de l’obra, et serà més fàcil seguir la història, l’evolució dels personatges…

Tingues en compte les expressions literàries: Aprendre anglès llegint també et trasllada a altres èpoques o tipus de llenguatge. És a dir, que en funció de quan o de la intenció amb la que estigui escrit el llibre, és possible que inclogui expressions que ja no s’utilitzen o que són típiques d’una zona “slang”. A més, el tipus de llenguatge és diferent que el que faríem servir en una conversa real.

Gaudeix de la lectura: Llegeix per plaer, no per obligació. No et forcis a llegir un llibre que no t’agradi. D’aquesta manera et forçaràs a fer alguna cosa que a la llarga no et reportarà la motivació suficient com per continuar. Cerca títols i gèneres que et cridin l’atenció i que siguin del teu gust, així aprendràs d’una forma més divertida i interessant.

Allunya’t dels diccionaris: Intenta llegir el més seguit possible i, si pot ser, sense l’ajuda d’un diccionari. Així t’esforçaràs més en el context i significat global del text que estàs llegint. Si no entens algunes paraules, també les pots subratllar o apuntar per buscar-les un cop finalitzada la lectura.