La nostra cultura ha deixat com a llegat en cadascun dels seus pobles i ciutats el que popularment es coneix com “la cultura dels bars”. I és que, per tot turista que trepitja les nostres terres per primer cop, és gairebé impactant veure que en pràcticament cada cantonada hi ha mínim un bar en el que poder reposar, refrescar-se o treure’s la gana. Per no parlar de les nostres magnífiques terrasses! El contrari passa quan qualsevol de nosaltre susrt de les nostres fronteres. La sensació que se’ns queda al cos és semblant a “on són els bars…?”. Per això avui volem fer un homenatge als nostres bars, però sense perdre l’essència Merit, i us portem una llista de 8 dels millors bars a Barcelona per parlar en anglès. Quina millor manera d’aprendre anglès que fer-ho amb gent de fora, jove i entre riures? Pràcticament un Erasmus a casa!

1. Can Paixano (La Xampanyeria)

Can Paixano (també conegut com “La Xampanyeria”) és un lloc ideal, i gairebé de culte, pels amants del “tapeo” i del Cava català. Sense més preàmbuls, és aquest toc cultural el que atrau turistes de tot el món a aquest bar, que dia a dia omple la seva barra (perquè taules no té) d’un ambient multicultural entranyable. S’ha fet tan famós entre estudiants (estrangers o no) que sempre està ple de gent amb qui poder compartir bons moments i grans amics, a més d’unes copes (o ampolles!) de Cava. I això d'”ampolles” no és una broma… Els seus preus no et deixaran indiferent!

Sens dubte, un ambient d’aquells que t’animen a conèixer a tot aquell que se’t posi per davant amb un somriure, i amb el teu millor anglès!

2. The Lime House

Es diu d’aquest bar que és un dels bars favorits entre estudiants i viatgers, pel que, si la teva intenció es sortir i conèixer gent, aquí hauràs de treure les teves millors armes i demostrar el teu potencial amb l’anglès!

Situat a pocs metres del Parc de la Ciutadella i de l’Arc de Triomf, The Lime House gaudeix d’un ambient molt agradable i internacional, amb un bon menú, begudes a bon preu, i tot això amb música de fons per acabar de donar-li un toc ideal a l’ambient. Si vols começar la nit amb bon peu, fes-li una ullada als diversos còctels i “mojitos” que serveixen, però, sobre tot, a la grandíssima varietat de gin tonics que tindràs al teu abast. Anima’t, tria el que més t’agradi i vine a practicar el teu anglès!

3. Bar Marsella

Si de bars a Barcelona es tracta, el Bar Marsella és el bar històric per excel·lència, i és que en un parell d’anys celebra el seu 200 aniversari, cosa que el converteix en el bar més antic de la ciutat comtal. Això, juntament amb el fet que fos el refugi nocturn de personatges com Dalí, Picasso o Gaudí, i de que sortís a la pel·lícula de Woody Allen “Vicky Cristina Barcelona” (amb Scarlett Johansson y Javier Bardem), fa que la seva fama vagi més enllà del propis barcelonesos, omplint aquest bar nocturn cada nit de turistes de tot el món.

Aquest emblema del barri del Raval és un bar exclusiu de copes i que només obre per les nits. A part del toc clàssic que ha aconseguit mantenir malgrat el pas dels anys, la seva principal atracció és la beguda que el representa: l’absenta. Milers i milers de turistes ja han visitat aquest emblema de la nit barcelonesa, i tu encara no!?

Un lloc de viista imprescindible on compartir experiències i batalletes amb tot viatger que creui les seves portes. Prepara el teu anglès, que el necessitaràs!

4. The Philharmonic

En aquest cas parlem d’un Pub Anglès. Es tracta d’un bar en el qual l’esport és un dels seus plats principals. Compten amb una pantalla gegant i altres 3 televisions a les que sempre podràs veure la lliga, la NFL, la NBA, beisbol, rugby o qualsevol altre esport que t’interessi si ho demanes.

Com suposaràs, l’idioma oficial d’aquest local és l’anglès i, a més, tots els dilluns organitzen activitats d’intercanvi d’idiomes. I per fer-ho encara millor, també organitzen jocs de preguntes i respostes (Pub Quiz) els dijous per la nit a partir de les 22h. Una forma immillorable de conèixer gent i mollorar el teu nivell d’anglès. I tot amb una cervesa o el teu refresc preferit a la mà!

5. Hogan’s

El Hogan’s és l’únic Pub purament australià que trobaràs a Barcelona. Com no podia ser d’una altra manera, està decorat amb tots els elements que es poden esperar d’un ambient tan exòtic com és l’australià, cosa que fa créixer encara més el seu encant.

Tenen una àmplia varietat de cerveses de barril i embotellades, a més de còctels i altres tipus de begudes. No és el bar més gran ni espaiós que trobaràs, però és molt acollidor i, tot i així, pots venir a veure el futbol envoltat d’un ambient dàlid i australià.

Com que és l’unic bar de Barcelona d’aquest tipus, sol ser freqüentat per un gran nombre d’australians amb qui poder practicar un anglès una mica diferent al que estàs acostumat (cosa que enriquirà el teu vocabulari), alhora que gaudeixes d’una bona xerrada i, probablement, una bona Foster’s o Guiness.

6. Mr Robinson

Si es tracta de sortir a prendre unes copes, el bar Mr Robinson es vesteix de gala a partir de les 22h per oferir-te els seus millor còctels. Ubicat al barri del Born, et traslladem a un d’aquells bars a Barcelona on respiraràs un ambient jove, festiu i internacional, i no només per les persones que l’omplen nit rere nit, sinó també per la seva carta d ebegudes, on pots trobar excentricitats com el còctel “Inca Sour” o el “Sweet Buenos Aires”. Amb tot això, el DJ s’encarrega de donar-li el toc ideal a la nit amb mescles tirant cap a l’estil remember.

Un local sempre acompanyat de música i bon ambient que t’omplirà el sentits, aquest cop, sigui l’hora qus sigui. Menjar i beguda exquisits, decoració atractiva i ambient jove. Així que, si no saps amb què quedar-te, tens l’opció de gaudir del brunch durant el dia i anar més enllà per la nit. No et quedis amb les ganes de res!

7. Dow Jones

Quan vols donar-li un gir al concepte de “bar” i busques crear quelcom que no pugui considerar-se normal, et trobes amb el Dow Jones. Aquest divertidíssim bar et trasllada al concepte de bar més novaiorquès de la ciutat, i és que demanan-te unes “birres” et sentiràs com un broker en plena acció a Wall Street.

Acompanyat d’un ambient totalment multicultural, bona música, uns cambrers molt simpàtics i inclús futbol, si es dóna el cas, al Dow Jones podràs especular demanan-te unes cerveses mentre vas coneixent gent de tot el món, ja que le spreus pugen i baixen en funció de l’oferta i la demanda, com ho farien a la borsa.

Creus que seràs capaç d’aconseguir la teva al millor preu?

8. Bar Antic Teatre

Per tancar aquesta llista ens traslladarem a l’Antic Teatre de Barcelona, i més concretament a la seva terrassa. Aquesta terrasseta es cola a la nostra llista de bars a Barcelona pel fet de ser un paradís per anar a relaxar-se amb un cafè, una canya… i que pot considerar-se com una de les millors terrasses de Barcelona. Durant el dia pots anar a legir un llibre a la fresca amb un cafè sobre la taula, o a avançar aquell treball que et treu la son en un lloc que pot inspirar-te més que les quatre parets de la biblioteca de torn.

Quan cau el sol el concepte no canvia massa, i és que l’ambient no és especialment festiu. Però és indiscutible que unes canyes amb els amics en un entorn com aquest pot forjar encara més les amistats en qüestió de segons, o obrir-te a conèixer més gent.

Aquest tresor de la ciutat comtal podria dir-se que és un racó secret, d’aquells que només coneixen els més propers. Però el temps sempre acaba destapant els secrets i, com passa amb platges, cales o qualsevol atractiu natural amagat, aquesta terrasseta ha acabat sent el focus de tot turista que ha tingut la sort de creuar-se amb el “prescriptor” adequat. l’avantatge d’això és que s’ha creat un ambient multicultural molt atractiu entre les seves taules, en el qual pots aprofitar per posar en pràctica i/o millorar les teves skills amb l’anglès.