Parlar en anglès és poder mantenir una conversa en llenguatge universal, ja que, dominant les bases de l’anglès oral, podràs entendre i fer-te entendre per pràcticament tothom. Llavors, quin és el problema? La vergonya, la por al fracàs o la inseguretat juguen un paper important quan  intentem llançar-nos. Per això a continuació, et deixem 7 tips per deixar-te anar i parlar en anglès en qualsevol situació:

  1. Bla-bla-bla, parla tot el que puguis (i més): No tinguis por d’expressar-te en anglès, equivocar-se és normal i està totalment permès quan encara no saps desenvolupar-te amb agilitat en un entorn bilingüe. Així que, quan tinguis oportunitat, no deixis de parlar en anglès.
  2. Escolta amb atenció: A més de parlar, escoltar activament també serveix per millorar la teva expressió oral. Tingues en compte que cada discurs és diferent i enriquidor, especialment si estàs parlant amb una persona que té un alt nivell d’anglès.
  3. Recicla expressions: Intenta integrar frases o expressions en anglès que hagis escoltat o llegit abans en les teves converses. Et sentiràs més segur i afegiràs qualitat als teus diàlegs.
  4. L’important és l’actitud: Mantenir una actitud positiva és essencial. Si parles mostrant una bona predisposició, la conversa avançarà d’una forma més amena i menys tensa (si és que encara et sents insegur amb el teu nivell).
  5. Lectura en veu alta: Llegir en veu alta, és un gran exercici per millorar la teva pronunciació i fluïdesa a l’hora de parlar en anglès en una conversa. Amb aquesta pràctica, a més de millorar el ritme i entonació del que estem dient, aprenem a parlar amb millor coherència sintàctica.
  6. Cantar: Lligat al punt anterior, cantar en anglès, ens ajuda a millorar el nostre nivell més enllà de la gramàtica i el vocabulari, ja que la dicció i la concordança amb la melodia converteixen les cançons en les teves aliades a l’hora d’expressar-te.
  7. Fora prejudicis!: Tant és el que pensin els altres! A vegades perdre la vergonya és difícil, però quan es comença a aprendre a parlar en anglès és important sentir-se còmode i llançar-se, ja que una conversa en anglès és el millor entrenament de speaking que pot existir.

Totes aquestes recomanacions tenen un denominador comú: la confiança en un mateix. Sense aquest component essencial, deixar-se anar parlant en anglès és complicat. Però, igual que altres disciplines, es pot anar millorant amb el temps; així que no et desanimis i a per totes!