A qui no li agrada tenir una mica de lectura interessant a mà a l’estiu? Llegir entre capbussada i capbussada és tot un plaer. Per això i perquè no paris d’aprendre anglès gaudint al màxim de l’estiu, hem fet una petita selecció per nivells dels llibres en anglès més recomanables per aprofitar els dies de relax:

Llibres en anglès per a principiants:

  • Clàssics superherois: Superman, Batman, X-Men … Són històries gràfiques, (o còmics) protagonitzades per herois de ficció que lluiten per salvar el món d’algun poderós malvat. Els seus diàlegs són a través d’entrepans o comic bubbles, acotats per anotacions en cada vinyeta i onomatopeies que descriuen l’acció mitjançant un so figurat (sí, el típic “Bang!”, “Oops” o “Crash!”). Els diàlegs són fàcils d’interpretar, senzills i il·lustrats per vinyetes.
  • Llibres de Disney: Els llibres de les pel·lícules de Walt Disney: “The Lion King”, “The Little Mermaid”, “Peter Pan”… Hi ha una gran varietat. Aquests llibres també basen bona part del seu contingut en imatges que corresponen a cada pel·lícula, amb un text simple. Són senzills d’entendre i aptes per a tots els públics.
  • “The Very Hungry Caterpillar” (Eric Carle): És un altre clàssic bilingüe que millora l’experiència d’aprenentatge amb els dos idiomes. A través d’històries, poesia i cançons, es desenvolupen els fets que tenen a veure amb la protagonista. Amb ella, es pot aprendre vocabulari senzill, els dies de la setmana, números…

Llibres en anglès de nivell intermedi:

  • Les seqüeles tant de “Harry Potter” (JK Rowling) com de “The Hunger Games” (Suzanne Collins) són històries de fantasia que, a través d’un llenguatge relaxat, utilitzen algunes expressions i estructures gramaticals que s’adapten perfectament a l’aprenentatge de nivells com el B1 o B2.
  • “Treasure Island” (Robert Louis Stevenson): Un altre clàssic que et convida a viure les aventures del jove Jim Hawkins des que troba el mapa d’un perillós tresor, explicades des d’una narrativa clara i fàcil de desxifrar. A més, utilitza un llenguatge natural, senzill i amb expressions típiques.
  • “Bridget Jones’ diary” (Helen Fielding): Narrada en forma de diari, aquesta novel·la explica la vida de la protagonista, Bridget, des del moment en què es proposa els seus cinc objectius principals: perdre pes, deixar de fumar, controlar l’alcohol, ser encantadora i aconseguir una parella estable. Tot això en clau d’humor i amb expressions col·loquials britàniques.
  • “The great Gatsby” (F. Scott Fitzgerald): La història gira entorn al seu protagonista, Jay Gatsby, un triomfador multimilionari i amfitrió de les espectaculars festes que organitzava a la seva mansió, sota la màgia dels anys 20. La història dóna un gir fins a esdevenir un drama.

Llibres en anglès de nivell avançat:

  • “Pride and Perjudice” (Jane Austen): És una de les primeres novel·les romàntiques de la història, i aquí està la seva dificultat. En ser l’any 1813, utilitza un llenguatge propi de l’època, malgrat les seves moltes adaptacions i formats que han sorgit amb el pas del temps. La trama gira entorn a la família Bennet i dels matrimonis concertats de les seves 5 filles.
  • “Dracula” (Bram Stoker): Un clàssic de la literatura universal. Tracta sobre la retirada social d’un home per la seva condició de vampir. Aquest personatge ens mostra les seves emocions i sentiments des de la seva violenta perspectiva a través d’un llenguatge propi de la literatura de la seva època, tant en forma de novel·la epistolar com d’altres formats, ja sigui el cinema o el teatre.
  • “Oliver Twist” (Charles Dickens): Aquesta obra clàssica és una de les més conegudes de la literatura. Ens explica la història del nen orfe, Oliver, que des de petit lluita per viure en un món que en ocasions li queda gran. Haurà d’anar solucionant ell sol els seus problemes, afrontant aventures i aconseguint tot el que es proposa per sortir endevant.