Et presentem un bàsic de l’estiu: els smoothies, o el que és el mateix, un batut de fruites i/o verdures que compten amb els beneficis nutricionals necessaris per refrescar-se a l’estiu de forma saludable. A més, no és el que més ve de gust en aquesta època de l’any?

Els smoothies són aptes per a tot tipus de cuiners. Així que, encara que siguis un desastre a la cuina, podràs elaborar-los sense problemes. L’únic que necessites és saber interpretar una recepta en anglès i anar per feina amb les que et deixem a continuació:

 1. Banana and ginger smoothie

Aquest és el més fàcil de fer. Així que, si sempre vas amb el temps just, és el més adequat per a tu! L’únic que necessites és:

Ingredients:

 1 banana, sliced

 • ¾ vanilla yogurt
 • 1 tablespoon of honey
 • ½ tablespoon freshly grated ginger

 Method:

Combine the banana, yogurt, honey, and ginger.

Blend until smooth.

Com afirmen a la web Prevention, els seus components són altament beneficiosos. El gingebre fresc és la solució natural a problemes estomacals com les nàusees o l’acidesa. A més, millora la circulació i reforça el sistema immunitari, el que fa que, junt amb les vitamines del plàtan, formin un smoothie d’allò més saludable.

 1. Green detox smoothie (with chia seeds)

El smoothie més famós des de fa tres anys el green smoothie, juntament amb totes les seves variacions. Són les estrelles dels smoothies saludables, i no és per menys, ja que la seva fama viral es deu a les seves súper propietats. A més de no tenir gairebé calories, els seus ingredients aporten beneficis antioxidants i molt nutritius, com pots veure a continuació en aquesta recepta d’Ally’s Cooking, a la qual hi afegeixen llavors de chia:

Ingredients:

 1 Cup of spinach leaves

 • 1 Banana, cut into pieces
 • 1 Cup frozen pineapple chunks
 • 1 Tablespoon  of chia seeds
 • 1 Cup unsweetened almond milk, plus+ more if needed

 Method:

Put all your ingredients in a blender until everything is combined and smooth.

 1. Purple Monster Smoothie

El batut “Monstre morat” es diu així pel color que obté en barrejar-se amb el seu ingredient principal, el nabiu, a més d’altres fruits vermells que es troben entre els ingredients que indica la publicació de Food Network:

Ingredients:

 500 gr of Blueberries

 • 1 Cup of purple grapes
 • 8 Strawberries, unhulled
 • 1 Banana
 • One pot Greek yogurt
 • 1 Cup milk
 • 2 Tablespoon of honey (or more to taste)
 • Ice

 Method:

Put the blueberries, grapes, strawberries, banana, yogurt, milk, honey and ice into blender and blitz until smooth. Serve immediately.

Aquesta beguda és perfecta per esmorzar o prendre abans de dinar, ja que aporta l’energia suficient per començar el dia amb ganes i amb la dosi correcta d’antioxidants i vitamines diàries.