L’agost ja és aquí, i això es nota. Entrem en aquell mes de l’any en el qual surts al carrer i, vagis on vagis, el que sembla turista ets tu! Un mes saturat de “guiris” i amb temperatures altíssimes, però un mes també ple d’energia, molta platja i, per sobre de tot, el nostre mes de vacances per excel·lència on la pregunta estrella és “què fer a Barcelona?”.

A qui no li ha passat que, arribades les vacances, no se li ocorre què fer a Barcelona? Sí, la setmana que ve te’n vas de viatge, però… i de mentres què? Heus aquí la raó del nostre post d’avui. Pels pocs que encara quedem a la nostra ciutat, avui us deixem un llistat de plans que, no només us poden salvar d’un dia d’aburriment, sinó que potser us fan passar un moment, una tarda, una nit o un dia sencer ple d’emocions i noves experiències!

1. FESTES DE GRÀCIA

Pels amants de les festes populars o de barri, us portem un clàssic entre els clàssics. Celebrant el seu 201 aniversari, les Festes de Gràcia d’aquest any van del 15 al 21 d’agost. Una setmana en la qual els carrers del barri més bohemi de Barcelona s’omple de colors, competint entre sí per arribar a ser la més cridanera de totes. Música en directe, castellers, exposicions… una festa que any rere any escriu la seva pròpia història i l’encant de la qual atrau fins i tot el més contrari a aquest tipus de festes, encara que sigui només per la curiositat que desperten els seus carrers.

2. SORTIR A PASSEJAR

Si et ve de gust un pla més tranquil, sempre és benvingut un dia de “relax” passejant, ja sigui per la ciutat o per llocs propoers que valen, i molt, la pena. Si ets de Barcelona, coneixeràs de sobres el nostre passeig marítim i, amb sort, te l’hauràs recorregut des del Forum fins l’Hotel W (coneixes la plaça que té just darrere?). El mateix es pot dir del Parc de la Ciutadella; una meravella de parc que molts aprofiten per per anar a passejar, relaxar-se a la gespa, llegir, fer malabars, ioga… un ambient bohemi i jove com pocs.

Si vols anar una mica més enllà, et recomanem anar a passejar (o inclús córrer) a la Carretera de les Aigües. Un camí situat a la falda del Parc de Collserola, gairebé apropiat pels runners i ciclistes de la ciutat, i que gaudeix d’unes vistes espectaculars de tota la ciutat  i fins i tot rodalies.

SI es tracta de passejar, no poden faltar a la llista el Tibidabo i Montserrat.

3. ANAR A LA PLATJA

Sí, és estiu i vols anar a la platja, ho sabem! Si vols una platja plena de gent i de “guiris”, queda’t a Barcelona. Potser no és l’opció més maca, però sí la més plural i potser graciosa (depenent del tipus de pla que busquis). Si vols el mateix però fora de Barcelona, i amb platges més maques, prova Castelldefels o Sitges, per exemple. Si vols allunyar-te del turisme, pots provar sort a platges com la de Masnou o, ja més al nord, Sant Pol de Mar. I si directament vols les millors platges de Catalunya, tria qualsevol de la Costa Brava.

Sense oblidar també que, encara que només sigui fins el 2 d’agost, a la platja de Barcelona se celebra el Cinema a la Platja!

4. SORPRÈN-ME

Per aquells dies que vols fer el que sigui en companyia però ningú té idees i ho deixen tot a les teves mans amb un “el que tu vulguis” o un “sorprèn-me”, aquí van algunes opcions:

  • Visita guiada al CRAM. Pels amants del mar, el Centre de Recuperació d’Animals Marins és una bona opció per divertir-se i, alhora, aprendre i concienciar-se sobre la vida en aquest entorn, sobre tot si s’hi va acompanyat de nens.
  • RiuEstiu. Un festival d’humor que se celebra tots els dissabtes d’agost al Poble Espanyol. Teatre, monòlegs, improvització, música i fins i tot màgia. Humor en totes les seves facetes!
  • Brunch in the Park. Als jardins de Joan Brossa podeu gaudir d’aquest espectacle musical, adaptat tant per joves amb ganes de festa com per families amb nens.
  • També pots sorprende amb plans gratuïts, com gaudir de la Font Màgica de Montjuïc (de dimécres a diumenges, 21:30-22:30) o d’un capvespre amb Música als Parcs, una fantàstica iniciativa de concerts gratuïts a les zones verdes de la ciutat.

5. PARCS TEMÀTICS

Per tancar la nostra llista de plans per quan no saps què fer a Barcelona, us portem quatre focus d’entreteniment per excel·lència que pots trobar sense haver d’allunyar-te massa de Barcelona (o fins i tot a Barcelona). Cadascun d’ells té un estil diferent, pel que…

  • si vols combatre la calor, no dubtis en anar a Illa Fantasia;
  • si vols activar l’adrenalina, Port Aventura és el teu lloc;
  • si vols divertir-te com un nen, salta, corre i crida a Humor Amarillo;
  • i, si vols passar un divertit dia en família, tria el Tibidabo.